bucatini pasta med oxfilé.

 
 
bucatini pasta med oxfilé.
 

Oxfilé, parmesan, stekt sidfläsk, dijon och vitvin... ja då får man helt enkelt en underbar pasta rätt!
 
Ingredienser : 4 port
400 g oxfilé i skurna 2x2 cm tärningar
250 g riven parmesan
2 dl vitvin
1 gullök skuren i halvmånar
500 g bucatini pasta
5 dl grädde
2 tsk dijon
 
Gör så här :
Skär upp oxfilén i 2x2 cm tärningar.
Hacka upp gullöken.
Riv parmesanen ifall du köpt hel parmesan
Skär upp sidfläsket (eller bacon) i små bitar.
 
Stek sidfläsket i en het stekpanna tills det blir knaprigt, släng på löken och bryn det tills det fått färg.
Sedan är det oxfilén's tur att stekas tills det fått fin stek yta.
 
När köttet har fått sin färg så är det vinets tur att hällas på, låt koka i ca 4 min då alkoholen ska kokas bort.
På med grädden och dijonen, låt koka i ca 3-4 min under omrörning så såsen börjar bli tjock.
Koka bucatinin enligt förpackningen. 
När bucatinin är klar, värm upp pastasåsen och släng i parmesanen.
 
Nu är allting klart, rekommendation är att vända i någon form av sallads blad, då rätten när den är klar inte har så mycket färg i sig, i mitt fall använde jag färsk bladspenat.
 
 
Mvh drinksnfood
 
 

Kommentarer:

1 felicia:

skriven

mums!

Svar: Riktigt gott är det!
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: