Familje middag.

 
 
 En härlig familje middag med röding och öring!
 
 
 

Ingredienser : 5 port
 
2 hela rödingar
2 hela öringar
2 citroner
600 g potatis
1 kruka gräslök
5 dl vanlig cremé freiche
3 dl paprika och chili cremé freiche
5 dl grädde
dill
persilja
salt och citronpeppar
 
 
Gör så här :
 
Krydda fiskarna med salt och citronpeppar inuti, utan på. 
Smöra 2 olika former, lägg öringen i ena och rödingen i andra.
hacka dill, persilja och strö över och i fiskarna.
Ta paprika och chilin cremé freichen, blanda i en bunke och blanda med ca 2 dl grädde och häll över öringen efter den varit inne i ca 15 min (annars bränns cremé freichen). Skiva citron och lägg uppe på fisken och på sidan av.
Ta 2 dl vanlig cremé freiche och blanda ut med 2 dl grädde och häll över rödingen efter den varit inne ca 15 min.
Skiva citron och lägg uppe på och runt om.
Grädda av båda fiskarna på 225 grader i ca 30-40 min.
 
Blanda resten av cremé freichen med hackad gräslök, en halv citron pressad juice, salt och peppar.
en god och fräsch sås till smakfylld fisk. 
 
Servera med potatismos som du haft rivenvästerbotten ost i.
Potatismos Så kokar du potatisen tills dom är klara, mosa ner potatisen kraftigt.
värm up resten av grädden med ca 50 g smör, salt&peppar tills det precis börjat koka.
vispa potatisen antingen för hand eller med el visp.
tillsätt lite av grädd blandning i taget, du får en härlig och slät potatis puré, blanda då ner ca 300 g riven Västerbotten ost.
 
 
 
 
 
Mvh drinksnfood

Kommentera här: