Italienska Monster hamburgare

Italienska MONSTER hamburgare a la Pontus.
 
 
 
 
Ingredienser : 4 port
 
1 kg nötfärs
2 gulalökar
1 rödlök
5 mellanstora fasta potatisar
1/2 basilika kruka
1 pkt röktbacon
200 g ruccola
2 tomater
2 msk socker
4 friskus bröd
1 pkt skivad prästost
2 msk rödvin (jag använde ett kraftigt Italienskt rödvin)
4 dl majonäs
1 tsk sambaloelek
4 skivor prosciutto skinka
Salt&peppar
3 klyftor vitlök
 
Gör så här :
 
Potatisen :
 
Dela den på mitten och skiva i ca 1 cm tjocka delar, förstekt den i en het panna med smör.
Krydda med lite hackad basilika, Salta&peppra, pressa en vitlöksklyfta utan att skala i en vitlökspress.
På med lite olivolja och rör runt. Stek tills dom fått en fin stek yta. Baka sedan av dom i ugnen på 200 grader i ugnen.
 
Hamburgarna :
 
Hacka 1 gullök väldigt fint, skär baconen i små bitar. Fräs baconen i en het panna med lite smör, när baconen är knaperstekt så lägg i den finhackade löken och stek tills löken blivit gyllenbrun.
Ta fram en bunke, lägg i färsen, häll i bacon och lökblandningen, Salta&peppra, tillsätt 1 tsk sambaloelek, 1 pressade vitlöksklyftor, 2 msk rödvin, resten av basilikan fin hackat och ca 2 msk vatten.
Blanda sedan allting väldigt ordentligt! Sedan är det dags att rulla. (lättast är att ta ut allt ifrån bunken och sen dela hela färsen på 4 ungefärliga delar).
När du sedan rullar dessa ha lite vatten på händerna och rulla ordentligt (vattnet och det ordentliga rullandet gör så att hamburgarna inte "spricker" och håller en finare form).
Platta sedan till "bullarna" och forma till hamburgare.
Skiva den gula och röda löken, fräs den i en het panna med smör, när den börjat få fin färg så strör du över 2 msk socker och låter sockret "stekas" in i löken, detta ger en karamilleiserad smak.
Häll löken i en skål.
Lägg i en klick smör och stek hamburgarna ungefär 3 min på varje sida och lägg på en ugnsplåt, när du stekt alla hamburgarna, lägg på en skiva prosciutto, 2 skivor prästost.
Ställ in plåten i ugnen tills osten smällt, stäng av ugnen och låt vila i ca 5 min i ugnen.
Rosta bröden på ett galler i samma ugn (släng in bröden när du stänger av ugnen så brukar dom bli varma och knapriga vilket gör dom godare :) ). 
 
Tillbehör :
 
Blanda majonäsen, salt&peppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 0,5 tsk sambaloelek.
Skiva tomaten i ganska grova skivor, skölj ruccolan och ställ fram allt på bordet med ketchup, senap och den karamilleiserade löken.
Till detta serverar jag gärna ett glas Italienskt rödvin med medel stor smak, eller en Italiensk öl tex Peroni Reserva.
(detta gör Italien känslan lite större enligt mig)
 
Mvh drinksnfood
 

Kommentera här: