Köttrullader på lövbiff.
Köttrullader på lövbiff med smörstekta champinjoner och gräddsås.

Ingredienser : 2 port
300 g lövbiff
1 röd paprika
1 gullök
3 msk philadelphia vitlök och örter
100 g färdigsköljd sallad
300 g potatis
4 dl grädde
2 kalvbuljongs tärningar
2 tsk dijonsenap
200 g persilja
300 g champinjoner
Gör så här :
Börja med att hacka persiljan ganska grovt, skiva halva löken och hacka den andra halvan grovt.
Skär 1 kant på paprikan i strimlor, och resterande i små bitar.
Börja med att koka potatisen då den brukar ta längst tid.
Rulladerna :
Lägg upp 2 skivor lövbiff över varandra dom brukar ligga på 100 g styck, Bred ut 1 tsk i början på lövbiff, bred sedan ut philadelphian i mitten( se bild ), lägg lite persilja och paprika brevid. och börja rulla.
När du rullat färdigt så ett tips är att fästa slut biten med 2 tandpetare men tryck inte helt igenom.
Bryn rulladen på sidan som inte är "tandpetad" när den sidan har fått lite färg så försök lyft rulladen med en tång, tryck igenom tandpetarn och vänd så du bryner den andra sidan, kör sedan klart dom på 145 grader i ca 5 min (eftersom lövbiff brukar ha mycket senor så måste den vila annars kommer den bli skosula seg) så efterm5 min i ugnen så stäng av och låt vila i 5 min innan ni serverar.

Gräddsåsen :
Fräs den hackade paprikan och löken i olja eller smör, när dom har fått färg och blivit mjuka smula ner båda kalvbuljongs tärningarna, slå på ca 1 dl vatten och storm koka i ca 2 min.
Häll på 4 dl grädde och låt koka tills den kokat sig tjock, släng på resterande persilja och vispa runt, smaka av och servera.
Precis innan servering så "kvartar" du champinjonerna och fräser dom med den skivade löken i en het panna med smör.
Servera med en liten shysst sallad.
Till detta passar ett riktigt kraftigt rött vin eller en pale alé öl :)
Mvh drinksnfood
skriven
Låter mums! Måste testa detta!