Dagens knivtest
Satake All kniv 13 cm - ett blad av pressad keramik
Denna kniv är en lätt och väldigt enkel manövrerad kniv, med ett otroligt vasst blad och en riktigt bekväm tyngd.
Handtaget är polerat pakkaträ som är ett av de mest vattentåliga träslagen och följer en väldigt traditionell japansk stil. vilket skapar ett otroligt härligt grepp i handen.
Denna teknik med Hi-Tech keramik är en relativt ny teknik som är baserad på samma material som NASA använder i vissa utav sina rymdfarkoster.
Pressad keramik anses vara det näst hårdaste material i världen (bakom diamant så klart).
Det bästa med denna kniv tycker jag är dess fördelar mot andra knivar som är,
Fördelar :
Du kan köra kniven i diskmaskinen utan att den blir påverkad.
Tack vare det hårda material så håller skärpan på kniven otroligt länge.
Den kan inte rosta.
Bladet påverkas inte utav syror ifrån citron m.m
Desutom så väger bladet hälften så mycket än vad stålbladen gör.
Nackdelar :
Mycket dyrare.
Svårt att få en perfekt skärpa efter kniven blivit slö.
Lite för litet skaft om du frågar mig.
Men i slut ändan så ser jag detta som en marknad som kommer bli större. Så ta del av den :)
Mvh drinksnfood