0 Läs mer >>
En klassiker med en härlig känsla av 2000 talet!
 
Gin & tonic är en drink som har funnits i år och dagar, det är en urålders drink som många alltid uppskattat!
Denna drink nedanför är en sådan med en härlig twist av gurka och rosenblad.
 


 
 
Ingredienser :
 
För bästa smak 50 ml Hendricks gin
Ca 50 ml tonic water
4 gurk skivor
Nymald svartpeppar
 
Gör så här :
 
Häll på gin, tillsätt sedan tonic.
Häll på is, garnera med gurkskivor och nymald svartpeppar.
 

Gin&tonic med en mode...

2 Läs mer >>
Att smälta choklad till dessert eller annat!
 
Att tänka på när du smälter choklad som kan anses vara väldigt lätt finns det fortfarande en stor chans att den skär sig och ej kan användas.
Börja med och koka upp en kastrull med vatten, välj sedan ut antingen en mindre kastrull eller som i detta läge en matform.
Sätt sedan i form/kastrull i det kokande vattnet, häll i choklad i form/kastrull. Sänk värmen på plattan, rör sedan runt till choklad nästan smällt helt, ta ur bunken och rör tills det smälter av sig själv.
Kommer chokladen över ca 85 grader så brukar fetterna i den ( dvs grädden ) att separeras ifrån chokladen och bara bli klumpaktig.
 


 
Mvh drinksnfood

Smälta choklad!

0 Läs mer >>
 
Halstrad lax med knaperstekt stekfläsk, och en wokad sallad,
utsökt nyttig middag.
 


Ingredienser :
 
150 g lax
3 st stekfläsk
100 g färdig sallad, detta fall napolitana sallad.
4 champinjoner 
1 chili
1 king solo vitlök
3 morötter
100 g strimlad vitkål
Olivolja 
1 L vitt vin ( till dig och gäst )
1 tsk sesamolja
 
Gör så här :
 
Stek laxen i en varm panna med köttsidan först, vänd och stek den på skinnsidan tills den nästan är helt klar, stäng av värmen och låt laxen ligga kvar i pannan ( detta låter den vila sig klart ).
 
Skär upp alla grönsaker, värm upp pannan till väldigt varmt, stek grönsaker i följd på hur lång tid dom behöver för att bli klara, (tex morot först, champinjoner sist )
 
Hacka chilin, vitlöken och valfri ört väldigt fint.
Blanda med olivolja, sesamolja och en liten skvätt vin.
 
När du stekt klart alla grönsaker häller du på oljan och blandar runt, precis innan servering blandar du dom stekta grönsakerna och färdiga salladen, vänd snabbt runt.
 
Viktigt att tänka på
 
När du steker grönsakerna så måste stekpannan vara jätte varm och samma sak när du slår på oljan, annars kokas grönsakerna och det blir en annan rätt.
 
* halstrad = snabbstekt i varm stekpanna.
* låta något vila ( nu laxen ) = låta något bli färdigt tack vare lite tid under låg värme! kött vilas för att nå sin stekgrad samt att låta den ta in sina köttsaften och bli riktigt saftig.
 

Härlig, snabb och enk...

0 Läs mer >>
Honey comb cake, chokladdoppade frukter samt ett pairfai flarn :)
 

Ingredienser
: 4 port
 
200 g choklad (jag använde mörk, går lika bra med mjölkchoklad eller vitchoklad)
1 ask jordgubbar
100 g vattenmelon
100 g honungsmelon
100 g färsk kokos
2 dl socker
1.5 dl sirap eller honung
2 ägg
150 g frysta bär ( jag använde skogsbär )
3 tsk bikarbonat.
 
 
Gör så här :
 
Börja med parfair flarnet.
Värm/koka dom frysta bären med ungefär 2 msk socker.
Skilj ägggulan från äggvitan. (du behöver bara ägggulan)
Vispa ägggulan i en bunke så gulan nästan blir vit, ( tips använd en elvisp ! )
Mixa bären i kastrullen med en mixer stav.
Blanda sedan ägggulan med den värmda "bärsåsen" försiktigt! ( inte med elvispen )
Lägg upp på en plåt eller en platt form med bakplåtspapper, frys i ca 40 min.
 
Smält chokladen ( vill du ha tips hur, se "smälta choklad" i tips kategorin. )
Doppa försiktigt all frukt, lägg på en tallrik eller plåt med bakplåtspapper, ( låt chokladen rinna av lite ifrån frukten så blir dom mycket snyggare ).
 
Honey comb kakan
Förbered en bakplåtsform med bakplåtspapper.
Smällt sockret, sirapen ( eller honung ), 2 msk vatten och låt koka på låg värme med ständig omrörning i minst 5 min, max 7 min annars bränns det och smakar pyton !
Efter 5-7 min slår du på bikarbonaten med hård vispning på plattan, när du märker att smeten börjar växa, häll av på formen och akta dig så att du ej bränner dig, denna smet är EXTREMT VARMT!!
Kyl av i kyl i ca 10 min, bryt sedan i små delar och servera som en garnering på frukten och flarnet.
 Tips ! kolla på kategorin "expriment" där står det hur du gör honey comb kakan, med bild.
 
 
 
 
 
 
 


 
 
Mvh drinksnfood

Chokladdoppade frukte...

0 Läs mer >>
 
 
Smördegsbakelse med ägg, bacon och vitlöksbröd.
 
En lite häftig variant av den klassiska frukosten som jag rekommenderar er till att köra som en förrätt.
Där ni utan tvekan kommer imponera på
familj, släkt och vänner.
 
 
 
 
 
 
Ingredienser : 4 port
 
4 ägg
150 g bacon (antingen vanlig eller i detta fall hade jag flatrökt skinka)
30 cm färdig smördeg
100 g sallad mix
4 brödskivor
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
100 g riven parmesan


 Recept
 
Köp färdig smördeg.
Kavla ut, lägg en golfboll i mitten och  tryck till så er varmlufts ugn inte blåser av den och förstör formen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 7-9 min ( degen ska resa på sig ), ta ut och ta bort golfbollen.
Knäck ett ägg försiktigt i hålet som bildats, grädda tills ägget uppnåt önskad konsistensen.
Klart att servera på en lätt och sprödig sallad.
 
Vitlöksbröden
 
Pressa vitlöksklyftan i en liten skål, häll på olivoljan, salta&peppra rör runt och pensla på brödskivorna och grädda i ugnen precis innan servering på 200 grader i ca 5 min.
 
 
Mvh drinksnfood

Häftig twist på en hä...