0 Läs mer >>

Hamburgare med västerbottenost kräm, stekt ägg serveras med klyftad färskpotatis.




Ingredienser : 2 port


3 ägg

4 toast skivor

1 halvrödlök

200 g västerbottenost

400 g nötfärs

300 g färskpotatis

2 msk creme freiche

Salt&peppar


Gör så här :


Sätt ugnen på 220 grader.

Klyfta all potatis på hälften/hälften.

Salta , peppra och rippla lite olivolja över.

Kör i ugnen ca 15-20 min.


Häll upp nötfärsen i en bunke, knäck i 1 ägg och salt&peppar.

Blanda väl. Ha lite rinnande vatten och "skölj" händerna så dom är lite fuktiga, forma i en rullande rörelse hälften av färsen i händerna. 

Platta till och stek ca 2-3 minuter på var sida. 

Lägg på blåt och in i ugnen när det är ca 5 min kvar på potatisen.

Ta ut dom efter 5 minuter och häll på 75 g västerbottenost på vardera hamburgare. Låt vila i ca 2-3 minuter.


Skär upp dom grönsakerna du vill ha till, skölj sallad etc.


Blanda creme freichen med 50 g västerbotten ost, smaka av med salt&peppar.


toasta brödet antingen i ugnen eller i brödrost.

Stek äggen och sedan montera ihop hamburgaren.

Bästa ordningen tycker jag är : 

Dressing, sallad, grönsaker, hamburgaren och ägg.


Mvh drinksnfood

Hamburgare med väster...

0 Läs mer >>

Korvgryta med karamelliserade päron

Serveras med ris och cremé freiche.






Ingredienser : 2 port


1 gullök

1 päron

300 g Falukorv

1 vitlöksklyfta

1/2 chili

1 msk creme freiche och till servering

1 tsk sambaloelek

salt&peppar

3 dl grädde


Med riset följer du enklast förpackningen (ett tips är att koka upp mängden vatten i vattenkokare så spar du tid).


Gör så här :


Skär Falukorven och gullöken i grova bitar.

Finhacka chilin och päronet.

Bryn allt i en högkantig sauteus (eller stekpanna).

Häll på sockret och stek tills allt socker börjat ta färg. 

Släng på 1 tsk sambaloelek och sedan grädden. Låt koka tills grädden har tjocknat.

Servera med en sked creme freiche och någon härlig ört.


Mvh drinksnfood



Korvgryta med karamel...