1 Läs mer >>
 
 
Ugnsbakad lax med skivade potatis och en citronsås.
 
 
 
 
 

Ingredienser
: 2 port
 
1 halv lök
1 citron
4 stora potatisar (fasta)
3 dl cremé freiche
salt&citronpeppar
4 msk olivolja
2 laxfilér (ca 130 g styck utan skinn)
1 röd spetspaprika
2 msk sweetchili
50 g riven ost (går bra med 4 skivor vanlig hushållsost)
Ca 10 strån gräslök
 
Gör så här :
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Potatisen
 
Tvätta och skölj potatisen. Skiva alla i ca 1 cm tjocka skivor.
Ta fram en skål och en ugnsform.
Blanda 3 msk olivolja, lite salt&citronpeppar, 1 msk sweetchili, 1 msk torkad timjan i en bunke och rör om, lägg sedan i den skivade potatisen och blandat runt. Häll allt i ugnsformen och sprid ut sen in i ugnen (potatisen blir färdig samtidigt som laxen).
 
Laxen
 
Lägg ett snitt i mitten av laxen. Ta fram en skål och rör ihop 2 msk cremé freiche,  1 msk olivolja, riv halva citronens skal, hacka löken och paprikan fint. Fyll sedan laxen med röran och ställ in i ugnen ca 4-6 min.
Stäng av ugnen, ta ut potatisen och laxen, lägg lite riven ost (eller skivor) över röran och ställ in i ugnen i ca 2 min.
 
Såsen
 
Ta fram en skål.
Häll i resten av cremé freichen, pressa i halva citronen, hacka gräslöken, 1 msk sweetchili och lite salt&citronpeppar blanda, voila såsen klar :)
 
Servera med vitt vin tex en torr chabli eller prova det röda vinet Tommasi Graticcio Appassionato.
Många säger att röda viner är för kött, men jag som älskar goda rödviner gillar denna kombinationen :).
 
Mvh drinksnfood
 
 
 

Ugnsbakad lax.

0 Läs mer >>

Tommasi Graticcio Appassionato.

 
 

Land : Italien.
Smak : Kryddigt, vanilj, torkade bär, lagrat fat, kanel samt lite russin.
Doft : Kanel, torkade bär, fat, russin och lite salvia.
Färg : Mörk röd.
Pris : 89kr / 0,75 L.
Passar till : Lax, kryddiga pastasåser, kryddiga oster tex Parmesan.
 
Ett utmärkt rödvin som passar många olika stunder tack vare sina balanserade smaker, till maten, till ett glas efter jobbet, till ostbrickan men även till rödvinssås!
 
Mvh drinksnfood

Rödvin till Lax, Past...

1 Läs mer >>
Per Morbergs rödvin, ett enkelt recept på lätt stuvade makaroner och stekt falukorv är kvällens meny!
 
Jag gillar Per Morberg ur en matlagnings syn men kan även anse att han kladdar lite för mycket i sitt hår.. 
En utmärkt matlagare samt en grym underhållare!
Även en bra väljare bland vin (om du frågar mig).
Detta vin är lätt drucket, gott, billigt men även en speciell karaktär tack vare blåbär och röda vinbärs smaken finns där.
 


Per Morbergs rödvin är en Cabernet-Sauvignon ifrån Chile.
 
Smak : Fräsch, fat, robusta bär såsom blåbär, röda vinbär, inslag av vanilj och körsbär.
Doft : Fruktigt, liten hint av fat, Svartvinbär och vanilj.
Pris : 99kr / 0,75 L.
Passar till : Nötkött, Lamm och kalventrecote.
Färg : Mörk rödblå färg, påminner om svartvinbärs saft.
 
 
Stuvade makaroner med stekt falukorv.
 
Ingredienser : 2 port
 
1 halv gullök
2 dl grädde
50 g riven ost
salt&peppar
250 gram falukorv
2 port makaroner (kolla på paketet)
1 vitlöksklyfta
 
Gör så här
 
Hacka löken grovt, bryn i en kastrull.
På med grädden, krydda med salt&peppar, pressa i vitlöksklyftan och koka tills såsen blivit tjock.
Koka pastan färdig och häll i såsen, vänd i osten och ställ av ifrån plattan.
Skiva falukorven i ca 1,5 cm skivor och skär ett litet snitt in ungefär till hälften i alla skivor (detta förhindrar att falukorvs skivorna böjs och blir ojämnt stekta).
 
Servera, njut av en härlig, krämig, billig och enkel måltid :)
 
Mvh drinksnfood

Per Morberg!

1 Läs mer >>
Stekt kycklingfilé med vitlök&ingefärs sås och ris.
 
 
 
 


Ingredienser
: 2 port
 
2 kycklingfilér
salt&peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk med riven ingefära
2 klyftor vitlök
1 krm soya
0,5 tsk sambaloelek
2,5 dl grädde
2 port ris (beroende på vilket ris du vill ha)
 
Gör så här :
 
Börja med riset (brukar ta ca 10 min så det blir färdigt ungefär samtidigt som kycklingen, har du bråttom så koka upp vattnet till riset i en vattenkokare)
Dela kycklingfilén på mitten så du får 4 tunna filér, bryn i het panna och smör tills nästan klara.
Tillsätt kryddor, sambaloelek, den rivna ingefäran, pressa i vitlöksklyftorna, på med grädden och soyan.
Låt koka tills såsen blivit tjock och kycklingarna klara.
 
Servera med en härlig sallad och ett glas torrt vitt vin :)
 
Mvh drinksnfood

Super snabb kycklingr...

0 Läs mer >>
Rött kött innehåller mycket utav ämnen som vår kropp behöver !
 
 
 
 
Rött kött är som vi alla vet en stor grund till vårt ämnesintag som finns kvar ifrån våra förfäder allt ifrån första människan till första vikingen !
Många börjar i dagens läge försöka utesluta detta ifrån sin diet för att dom tycker synd om djuren. Detta kommer resultera på många olika sätt, jag tycker dock att detta är en otroligt onödig och lite häftig diet idé.
Jag håller med om att många slakterier i dagens läge använder lite onormala slakt och uppfödnings metoder. 
Dock finns det juh alltid bönder, uppfödare och slaktare som har känsla och passion för detta område.
Finns kor som har det bättre än vad många utav våra uteliggare i Sverige har. Många av dom har ett bra liv där dom lever fritt och hälsosamt, allt för att skapa ett bättre kött. 
Detta resulterar dock i att priset självklart blir lite dyrare, smaken förhöjs och blir totalt annorlunda än vad tex ica:s kött kan vara.
Jag anser att man ska försöka unna sig detta någon gång i veckan/månaden men även försöka tänka på att äta mer utav andra köttyper också. Att man kanske försöker skära ner på att gå ifrån att äta ca 600 g rött kött till att kanske försöka äta mer fisk (som också innehåller många bra ämnen för vår hjärna), men samtidigt försöka tänka på att vår natur kommer faktist ifrån jägar instinkter.
Ät kött det har vi gjort i människans långa liv !
 
Lite fakta om vad som kan ersättas och förloras av att sluta äta rött kött
 
Det som kommer att försvinna från din kost och som är relaterat till ditt blodvärde är mineralen järn och vitamin B12 (kobalamin). Dessa finns förutom i rött kött även i lever, fisk och ägg. Sedan hittar du järn i fullkornsprodukter, banan, persika och gröna bladgrönsaker som mangold och ruccola. Vitamin B12 hittar du även i skaldjur, mjölk och ost.
 
Angående ersättning av protein i kosten motsvarar en portion kött (ca 125gram) två stekta eller kokta ägg om du kompletterar med lite sojabönor. Detta beror dock på hur du äter i övrigt under dagen och hur mycket du rör på dig.
 

Det finns hur mycket som helst att skriva i för och nackdelar med att sluta eller att äta för mycket. 
Detta var enbart en åsikt ifrån min sida då jag tycker att vi bör aldrig ta bort något för att gå ner i vikt, men vi kan minska och kanske ersätta med annat mindre svårt att förbränna, börja istället träna något regelbundet så hittar ni den bästa dieten !
 
Vad är din åsikt om detta? Vad använder du för diet?
 
 
Mvh drinksnfood
 
 

Rött kött viktigt för...

0 Läs mer >>
Barnamint baileys - En av världens godaste frozen drinks!
 
 

Ingredienser
 
3 cl Baileys
1 cl Green creme de menthe
3 oreo cookies
2 skopor vanilj glass
1 skopa is
1 cl mjölk eller grädde
 
Gör så här
 
Blanda Baileysen, Creme de menthe, 2 oreo cookies, 2 skopor vanlij glass, 1 skopa is och mjölken/grädden i en blender och mixa tills en slätt och lite "slushig" konsistens uppstår, häll upp i glas och garnera med en oreo cookie.
 
 
Mvh drinksnfood

en av Världens godast...

2 Läs mer >>
Detta recept ska prövas här någon dag och jag tackar bloggarommat.se för deras tips av bra matbloggar !
 
 
 
 
 
 
Obs detta recept är ej testat utav mig så kan ej garantera något !
Men ska testa det med någon form av twist eller exakt lika det uppkommer i veckan !
 

"Chili con carne – på riktigt utan bönor är en riktig långkoksfavorit. Köttet som jag använder är oftast högrev och ska gärna koka i upp mot 4 timmar för att riktigt falla sönder och bli trådigt men saftigt. Den högre fetthalten i just högrev passar här bra och gör chili con carnen mer ”juicy”.
Jag steker mjukt upp chilin med lök och vitlök. Detta åker sedan ner i en större gryta. Jag fräser sedan på bitar av högreven i samma panna som chili och löken tills ytan är snygg. Sedan pressar jag i saften från limen och tillsätter allt flytande. Chilin får sedan koka under lock i knappt 4 timmar beroende på hur man vill ha konsistensen. Chilin tjänar på att ätas någon dag efter att den tillagats.

Chili con carne – Recept

1kg högrev
2 st. habanero
5 st. anchochili (rökt)
3 st. vanliga chilifrukter

 
2 st. gula lökar
5 st vitlöksklyftor
8dl passerade tomater va 8 dl
5st. tomater hackade
timjan (några kvistar)
2 st. limefrukter
0,5L vatten
olja, smör, salt och peppar "
 

Gör som jag och leta efter recept på nätet, länka gärna något ni skulle vilja göra eller inte klarar av så ska jag försöka göra det och testa fram vad som blir bättre eller sämre. Här neranför finns en bra länk att gå via.
Hitta bra recept!
 
Mvh drinksnfood

Detta ska prövas !

0 Läs mer >>
Hejsan mina kära läsare !
 
 
 
 
 
Hoppas ni hittat något recept ni känner för att försöka er på !
Jag hoppas även att ni tycker om att läsa mina recept, att ni lär er något utav det jag skriver.
Ifall att ni har några frågor, tankar, önskan eller bara känner för att göra min sida lite mer social så tveka inte att kommentera !
 
Jag startade denna blogg för att försöka skapa lätta recept, lära ut det jag kan och skriva om saker som jag tycker är intressant.
Hoppas ni fortsätter att följa mig för jag ska försöka att göra allt för att det ska kunna gå att gå in dagligen här och lära sig något varje dag !
Nu i början har det varit lite svårt då jag inte riktigt vet vart jag ska börja och nu har jag hittat systemet, viljan och energin till att fortsätta oavsett hur många som läser. Jag insåg att detta var roligt och ännu mer uppskattat när jag får kommentarer om hur något recept blivit uppskattat och använt !
 
Så tack till er och stanna på drinksnfood !
 
Mvh Drinksnfood

Mina kära läsare !

0 Läs mer >>
 
 
Johnnie Walker - Red Label.
 
 
 
 
 
Fakta
 

Red Label är den minst exklusiva whiskyn i Johnnie Walker-familjen, men är samtidigt den bäst säljande i serien. Enligt vissa är den främst utformad för att drickas som longdrink med soda, eller användas i andra drinkrecept. Totalt består familjen idag av fem så kallade labels: red, green, golden, blue och black. Samtliga utom Green Label är blended whisky, med skiftande raritetsnivå. Utöver dessa så kallade standard labels så har även ett stort antal limiterade specialupplagor av Johnnie Walker producerats.

Ursprunget till varumärket kan härröras till John "Johnnie" Walker som på 1800-talet började sälja whisky i sin livsmedelsaffär i Ayrshire i Skottland. Tillsammans med sin son Alexander utvecklade kompanjonerna tillsammans en speciell känsla för blanda whisky. Alexander anses av många vara den som skapade den moderna whiskyindustrin. Företaget följde tre generationer Walker och när 100-årsjubileet firades så var företaget ett av de tre största whiskyföretagen i världen. Efter andra världskriget så reste sig Johnnie Walker med en sällan skådad styrka och blev världens ledande skotska whiskyvarumärke. Företaget var rent av en de starkaste faktorerna till att dra igång den brittiska ekonomin efter kriget.

Johnnie Walker är idag den mest sålda skotska whiskyn i världen, med en total försäljning på över 120 miljoner flaskor om året. Varumärket ägs numera av spritjätten Diageo och produktionen sker för tillfället i Kilmarnock. Diageo utannonserade dock i september 2009 att produktionen flyttas till Glasgow och att fabriken i Kilmarnock ska läggas ner i slutet av 2011. Detta har orsakat stor uppståndelse hos såväl whiskyentusiaster som de anställda, men Diageo står fast vid sitt beslut.

Smak : Lite torr med en hint av rökighet, vanilj, citrus och en touch av fat.
Doft : Rökigt, fat och återigen lite citrusfrukt som typ apelsin samt lite fat.
Pris : 249 k / 0,75 L
Färg : Gyllene med en fat färgs inslag.
Drink förslag : Mint julep, eggnog, Rusty nail, Ruby gimlet.
 
Mvh drinksnfood

Red Label!

1 Läs mer >>
Marängtårta på en citronsmakande tårtbotten serveras med jordgubssgrädde.
 
 
 
 
 
 

Ingredienser
: 2 port
 
2 ägg 
1 dl socker
2 dl vetemjöl
125 g smör
1 citron
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
50 g frysta jordgubbar
 
Gör så här :
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret och låt stå tills rumstempratur, blanda i 0,5 dl socker och vispa tills en fin smet.
Separera ett ägg ifrån gulan och vitan, vita ska i en egen bunke och äggulan tillsammans med hela det andra ägget ska i smörbunken.
Vispa till en jämn fin smet. Riv skalet på citronen och försök inte få med det vita (det har en besk smak).
Tillsätt sedan bakpulvret, mjölet, citronskalet och saften ifrån citronen i bunken och vispa till jämn smet. 
Ta fram en ungefär 15x15 cm ugnsform och täck med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen.
Vispa äggvitan och resterande av sockret (0,5 dl) till ett hårt och vitskumm, det ska bli så fast att du kan vända bunken upp och ner. Bred ut uppe på den andra smeten och släng in formen i ugnen.
Grädda i ugnen i ca 25 min, öppna sedan ugnen och låt kakan stå kvar ungefär en 10 minuter.
 
Lägg jordgubbarna i en liten skål och stoppa in i mikrovågsugnen tills fullständigt tinat.
Ta fram en bunke och häll i jordgubbarna, grädden och vispa tills konsistensen du vill ha och voila en underbart god marängtårta :)
 
Du kan även använda detta recept för att göra egna tårtbottnar, helt enkelt strunta i ägtviteskummet, citronskalet och saften så får du en vanlig söt tårtbotten :)
 
Mvh drinksnfood

Marängtårta med jordg...

2 Läs mer >>
Pastaplattor med Fläskytterfilé i en Hetsås och ost.
 
 

Ingredienser
: 4 port
 
400 gram fläskytterfilé
1 halv rödpaprika
50 g persilja
5 dl grädde
300 gram färdig riven gratäng ost eller mozzarella.
1 halv gullök
2 Pastaplattor på ca 40x40 cm. (köpt eller egen gjorda, läs under kategorin tips för recept)
1 tsk sambaloelek
 
Gör så här :
 
Hacka löken och paprikan fint.
Strimla persiljan så fint du kan.
Putsa fläskytterfilén ifrån senor och fett. Skär sedan filén i ca 2 cm tjocka skivor.
Bryn filé bitarna i olivolja tills dom fått färg på båda sidorna (obs dom ska vara råa inuti ej klara!)
Sätt ugnen på 200 grader.
När köttet fått fin färg så lägg det i en form och kyl ner.
Diska inte stekpannan! Utan häll direkt efter köttet är borta ner den hackade löken, fräs tills mjuk.
På med paprikan, persiljan och sambaloeleken rör runt tills bra blandat.
Häll sedan på ca 0,5 dl vatten och koka upp alla smaker ifrån stekpannan (blanchera) låt koka i ca 3 min, därefter så häller du på grädden och reducerar tills såsen tjocknat.
 
Ta fram en ugns form som är djup och ca 20 cm lång.
Skiva fläskytterfilé bitarna i ca 0,5 cm strimlor.
Varva börjandes med sås, kött, lite ost och sedan en 20 cm pastaplatta, tills allting är antingen slut eller formen är full.
Avsluta med pasta, sås och sist mycket ost.
 
Grädda i ugnen i ca 15 min tills det fått färg och pastan har blivit al dente (inte perfekt utan nästan klar).
Stäng sedan av ugnen och öppna på glänt och låt stå i ca 6-9 min.
 
Servera med ett robust rödvin eller någon form av vete öl :)
 
Mvh drinksnfood

Ett experiment på pas...

0 Läs mer >>
Enklare än du tror, snabbare och godare att göra egen pasta!
 
 
Ingredienser : 4 port
 
2,5 dl durumvetemjöl
1,5 dl vetemjöl
5 äggulor
1,5 tsk salt
1 msk olivolja
 
Gör så här
 
Gör en liten hög av båda mjölsorterna, gör ett hål i mitten.
Separera äggvitan ifrån gulan, lägg gulan, saltet och olivoljan i hålet (se bild).
Fös sedan mjölet över äggblandningen tills allting är blandat.
Knåda sedan degen tills den är helt gul och enfärgad (ca 4-6 min).
Lägg degen i en liten skål, täck över med plastfolie och ställ in i kylen i ca 30 min.
Knåda sedan ut degen på ett lätt mjölat område tills du har en ungefär 0,3-0,5 cm tjock platta.
Skär sedan i önskat form och låt stelna lite innan kokning.
Kok tiden är olika beroende på tjocklek, storlek, längd och vilken form du har på pastan. Man får helt enkelt smaka och känna sig fram :)
 
 
Mvh drinksnfood

Att göra egen pasta!

0 Läs mer >>
Oreo cookies cheesecake.
 
 
 
Ingredienser : 12 bitars
 
4 ägg
2 dl socker
2 pkt oreo cookies
1,5 dl grädde
200 g philadelphia
 
Garnera med antingen chokladsås, färska frukter eller riven choklad.
 
Gör så här
 
Ta fram en form med avtagbar kant (24 cm).
Dela kexen på mitten och ta bort innehållet. Hacka sedan ner det i grova smulor och täck botten.
Ta fram 3 bunkar var av en ganska stor.
I den minst bunken ska du vispa grädden tills den blir tjock, i den mellersta bunken ska du vispa äggvitan och i den största ska du vispa ägggulan och sockret.
Börja med att separera äggvitan och ägggulan. Lägg gulan i den stora och vitan i mellersta.
Vispa äggulan och sockret först till en ljusgul sås utan sockerkristaller (knastrar det emellan tänderna och känns strävt när du smakar så behöver du vispa mer).
Vispa sedan grädden tjock, häll det och philadelphian i äggsmets bunken och rör runt med en sked.
Därefter vispar du äggvitan till ett hårt vitt skum (du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det hamnar på golvet).
Vänd sedan ner skummet FÖRSIKTIGT i äggsmeten och häll det över oreo smulorna, ställ in i frysen i ca 5 timmar. 
 
Vid servering : Ta ut ca 5 min innan servering och garnera med chokladsås, färsk
frukt som jordgubbar, hallon eller riven choklad.
 
Observera att jag var tvungen att göra om detta recept en gång för att jag blandade äggviteskummet för hårt, så allting bara smälte och rann ut vid servering!
Så tänk på att blanda i skummet försiktigt!
 
Mvh drinksnfood

Otroligt god cheeseca...

2 Läs mer >>
Het kycklingwok på enbart 10 min!
 
 
 

Ingredienser
: 2 port
 
125 g äggnudlar
1 cm färsk ingefära
3 klyftor vitlök
1 lime
2 kycklingfilér (eller strimlad)
1 halv rödpaprika
2 morötter
sweet chili
soya
salt&peppar 
1 krm curry
1 halvt gröntäpple
 
Gör så här
 
Läs allt först och följ stegen så blir allt klart inom 10 min :)
 
Ställ på en panna på spisen och under tiden den blir varm.
Strimla kycklingen i ca 0,5 cm tjocka strimlor.
Hacka ingefärs biten fint.
Sätt igång vatten i en vattenkokare.
Skär paprikan i smala strimlor.
Skala och skär vitlöksklyftorna i skivor.
Stek kycklingen och morötterna först i ca 3 minuter.
Häll det kokande vattnet över nudlarna som ska ligga i en kastrull på spisen och koka i ca 5 min.
Lägg ner ingefäran, paprikan, äpplet och vitlöken bland kycklingen, stek i ca 2 min.
Kyl ner nudlarna så du kan ta dom med händerna.
Häll lite sweetchili, pressa lime'n, salta&peppra, på med ungefär 0,5 tsk soya och sist ner med curryn.
Rör runt under kokning tills allt är blandat, tillsätt sedan nudlarna under omrörning i stekpannan, blanda väl och servera!
 
Historia :
 
Det här är en liten känsla av hur det är att jobba i ett kök, du har mycket saker som är igång, samtidigt som du inte kan glömma något, får du även inte vara för snabb eller stressad. Men du måste skynda dig så det går undan!
Skilnaden med att laga mat hemma och jobba som kock är att hemma är det ingen som betalar dig för att det ska vara gott och snabbt, du har som kock oftast fler än 2 portioner igång ;), ibland kan man ha för mycket gäster på en och samma gång. Problemet för många i dagens läge är att dom är stressade vilket gör att man aldrig uppskattar att det tar tid.
Destu längre tid man får på sig destu mer avancerade och mer annorlundare smaker kan man skapa.
Det finns många kockar där ute i branchen som du tappar och inte har kärleken för att laga god mat och aldrig skicka ut en dålig tallrik, detta händer väldigt ofta pga stress!
 
Jag är en utav dom där ute som älskar när det blir stress, för då vet jag att alla mina kunskaper och min passion frodas och sätts på spel! 
 
"Alla kan laga mat, alla kan inte jobba som kock" 
Visa ord jag fått av en gammal  kökschef som jag aldrig kommer glömma!
 
 
Mvh drinksnfood

Kycklingwok på 10 min...

3 Läs mer >>
 
 
Hemmagjorda pizzor med valfrit tillbehör!
 
 
 
 
Ingredienser : 5 pizzor (ca 7 port)
 
Pizzadegen
 
1L vetemjöl
1 dl olivolja
1 pkt brödjäst
3 tsk salt
Oregano
vitlökspulver
 
Tomatsås :
 
2 pkt krossade tomter
2 tsk salt
1 msk socker
1 kruka basilika
2 klyftor vitlök
1 gullök
1 röd chili
 
Förslag på pizzatillbehör
 
Jag rekommenderar starkt att använda färsk riven mozzarella som "pizza ost", jag anser att det är den bästa pizza osten!
Så klart du kan köpa färdig riven mozzarella men riven du färsk så får du bäst resultat!
Kebabpizza ( Färdig marinerat "kebabkött", skivad gullök, pepperoni, hackade rödchili, mozzarella och lite oregano )
Skinkpizza ( Tomatsås, strimlad rökt skinka, tärnad bacon, förstekta bacon, skivad gullök, mozzarella och lite oregano )
Ta dina favorit ingredienser, lägg på osten sist och prova dig fram! ( Tänk på att du inte har på för "blöta" saker och inte heller för mycket! Pizzabotten blir annars sunkig och inte god! )
 
Gör så här
 
Pizzadegen
 
Mät upp ca 3 dl fingervarmt vatten (ca 36-38 grader)
Smula ner jästen och blanda runt tills jästen lösts upp.
Häll i oljan, 1/3 av mjölet och blanda runt. Tillsätt sedan saltet (Om du häller på saltet direkt finns det en chans att du dödar jästen och brödet jäser inte)
I med resten av mjölet, oreganon och vitlökspulvret. Blanda till en jämn och fin deg. Låt jäsa i ca 40 min i en bunke täckt med en handduk.
Ta ut degen, strö över lite mjöl och baka ut till en avlångt bröd och dela i 5 delar, rulla till bollarn och låt jäsa i ca 10 min till. Kavla sedan ut på en mjölad bänk, flytta upp på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Häll på ca 1 stor sked med tomatsås, bred ut med baksidan av skeden över degen, se till så att du sparar ca 1 cm på kanterna på degen. Häll på utvalda ingredienser, sist på med ost och oregano. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 4-7 min.
 
Tomatsåsen
 
Hacka löken ganska fint, bryn i het kastrull i ca 3 min, strimla chilin fint och lägg i kastrullen.
Stek tills båda blivit mjuka ca 3 min, Häll på dom krossade tomaterna, pressa i vitlöksklyftorna, hacka basilikan fint och koka i ca 15 min. Tillsätt sedan saltet, sockret och koka i 10 min, smaka av med peppar och salt om det behövs!
 
 
Detta recept är ett lätt recept för hemmagjorda pizzor som man kan låta varandra välja vad dom vill ha, låta barnen göra sin egna pizza. Ett garanterad lyckad familjemiddag!
 
Så som jag gjort idag med mitt systerbarn! 
 
 
 
Mvh drinksnfood

Hemmagjorda pizzor!

0 Läs mer >>
 
 
En ny favorit har kommit fram under semestern!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den nya favoriten är helt enkelt en Rom gjord på denna ö Madeira!
En rom som uppfyller alla mina krav jag har på en rom, Lätt drucken, stor smak, inte sträv så att det känns som man suger på ett sockerrör (typ såsom strå rom). Utmärkt att dricka rakt av eller i en cuba libre, (rom&cola med lime).
 
Doft : Stark vanilj, nötter, sockerrör, nötter och även fat som jag skulle vilja chansa är ek.
Smak : Likså doft vanilj, nötter, fat, söt, något inslag av någon slags citrus och en härlig len efterton av syra.
Pris : Ja här kostade den 7,45 € typ 68-72 kr. Vet ej om den finns i Sverige
Färg : Ja som ni ser på bilden en härlig ljusbrun färg ifrån lagringen och fatet.
 
Mvh drinksnfood
 

Semestern hittade fav...