1 Läs mer >>
Vintergryta på högrev.
 
 
Ingredienser : 4 port
 
10 champinjoner
2 gullök
400 g högrev (antingen hel eller i bitar)
1 paprika
100 g strimlad purjolök
2 vitlökar
2 msk chilisås
1 kalvbuljongs tärning
Salt&peppar
5 medelstora potatisar
1 chili
1 msk spiskummin
1 msk paprika pulver
3 lagerblad
 
Gör så här : 
 

Dela champinjonerna på 4 bitar d.v.s "kvarta" dom.
Skala, skär löken och paprika i rätt grova bitar.
Finhacka chilin.
Strimla högreven i ca 2 cm tjocka strimlor.
 
Stek på köttet, löken och paprika tills dom fått fin färg.
Pressa i vitlöken, tillsätt den strimlade purjolöken.
Skär ner potatisen i lika stora bitar som paprikan och löken.
Häll på ca 2 L vatten, lägg i kalvbuljongen, ner med chilisåsen.
I med alla kryddor samt Salt&peppar. Låt allt koka i ca 20-40 minuter. Köttet ska vara mört och potatisen klar. Servera med en sked cremé freiche och gärna nybakt bröd.
 
Mvh drinksnfood

Vintergryta på högrev...

0 Läs mer >>
Halstrad råbiff med grillad tomat, klyftpotatis samt västerbottenostcremé
 
 
 

Ingredienser : 4 port
 

800 g nötfärs
1 silverlök
1 klyfta vitlök
1 msk torkad timjan
1 tsk dijon senap
Salt&peppar
1 msk grädde
2 ägg
1 msk ströbröd
100 g riven västerbottenost
1 dl cremé freiche
4 stora bakpotatisar (eller ca 600 g vanlig fast potatis)
8 tomater
 
Gör så här : 
 

Hacka silverlöken, pressa vitlöksklyftan och häll i en bunke.
Tillsätt timjan, salt&peppar, dijonsenap. Blanda väl.
Häll ströbrödet, grädden, äggen i en annan bunke. Vispa väl och låt stå svälla i ca 5 min.
Blanda båda bunkarna och forma sedan ca 100 g biffar (det ska vara 2 biffar per port).
 
Klyfta potatisen och lägg i en ugnsform. Strö över lite olja. salt och peppar över potatis. Kör i en 200 'C varm ugn i ca 25 minuter (potatis ska bli mjuk).
Dela tomaterna på mitten och krydda med örtsalt eller vanligt flingsalt&peppar, baka av i ugnen ca 10 min.
 
Vispa cremé freichen, Västerbottenosten, salt och peppar i en bunke tills cremé freichen börjar tjockna (ca 5-10 min).
 
Värm upp en stekpanna så att den blir riktigt varm (lättast är att hålla handen ovanför stekpannan för att känna om den är riktigt varm, OBS nudda ej stekpannan..).
Stek biffarna bara ca 2 min på vardera sida, (du ska bara halstra dom så att säga).
 
Servera med ett glas kraftigt rödvin. Eller en lättare ipa.
 
Mvh drinksnfood

Halstrad råbiff med u...