3 Läs mer >>
Rosmarin doftande pasta, med grillad Entrecôte och rökt bacon.
 
 
 
 
 

En lyxigare variant på en pasta Carbonara. Otroligt gott, mättande, bra mycket protein, även en lyxig känsla över sig men bäst av allt den är otroligt lätt och göra !
 
 
Ingredienser : 4 port
 
1 kruka rosmarin
100 g grovt riven Parmesanost.
1 halv gullök
1 pkt Bacon lätt rökt.
400 g Fettucino
Salt&Peppar
1 klyfta vitlök
1 halv rödchili
3 dl grädde
200g x 4 Entrecôte bitar
 
Gör så här : 
 
Hacka löken, chilin och ca 5 plockade grenar av rosmarin, väldigt fint.
Dela baconet i små ca 1x1 cm bitar.
Koka Pastan tills den är nästan klar, det ska vara lite tuggmotstånd kvar. Kyl ner snabbt.
Fräs bacon tills det blivit knaprigt i en kastrull, häll på alla finhackade grönsaker. Blanda runt och "Svetta" i några sekunder. 
Pressa ner vitlöken, slå på grädden och låt koka i ca 2,5 min. Stäng av och ta bort ifrån plattan.
 
Grilla köttet, ingen marinad, ingen olja, inget annat utan bara helt vanligt Salt&Peppar.
När köttet ligger på vila, så kokar du upp såsen tills första bubblorna kommer slå detta över pastan och blanda i nästan all parmesanost, spara lite till garnering.
Upp på tallrik, tranchera (Skär upp) gärna köttet och tryck lätt med papper så all "rinnande" saft inte hamnar i tallriken.
 
Mvh drinksnfood

Rosmarin doftande pas...

2 Läs mer >>
Kycklingklubba snabbt marinerad i chili, färsk oregano, ingefära och lime.
Serveras med en hemgjord potatissallad.
 
 
 
 
 
En otroligt lätt men ändå otroligt uppskattad rätt, hela härlig heten är att det är stora bitar i potatissalladen, potatis har fortfarande lite crunch så den blir aldrig "kletig". Kycklingen ger en härlig kompis och familj känsla "eftersom man måste äta kyckling klubba med händerna" !
 

Ingredienser : 4 port
 
4 st Kycklingklubbor
1 hel chili
2x2 cm ingefärsbit
3st stora bakpotatisar
1 dl olivolja
1 lime
1 kruka färsk oregano
3 dl cremé freiche (eller vill du göra det ännu enklare kan du ta en färdig milda med smak)
1st rödpaprika 
Salt&Peppar
 
Gör så här : 
 
Klubborna : 
 
Börja med marinaden. Ta fram en bunke. Blanda i 1 dl olivolja, Salt&Peppar, hacka ingefäran och chilin i fina bitar och blanda ner. Pressa ner limen. Strimla hela Oregano krukan och häll ner. Ner med kyckling och vänd runt. Låt stå framme.
 
Potatissalladen : 
 
Koka potatisen, koka den så att den inte är riktigt klar utan den ska ha lite tuggmotstånd i sig.
Kyl ner potatisen. Dela den i hälften, sedan skär du rakt över halvan i 1 cm tjocka skivor. Håll ihop skivorna och skär tvärsöver. Så att du får ungefär 1-2x1-2 cm tjocka bitar.
Ta fram en bunke och blanda i Cremé freichen, Salt&Peppar, 1 tsk Dijonsenap ifa du har bara få att få lite sting i den. Hacka ner 1 sida av den röda paprikan i fina bitar.
Ner med potatisen och blanda runt.
Smaka av så att det är tillräckligt salt, den röda paprikan ger lite sötma till vilket passar bra till den heta kycklingen men potatisen behöver mycket salt så smaka dig fram !
Nu är den klar bara att ställa in i kylen och tända grillen.
 
Grilla klubborna väldigt försiktigt för det finns inget värre än en torr kyckling. Ett litet tips för att få det så saftigt som möjligt är att när man tillagar kyckling så tillagar man den tills den "nästan" är klar, sedan kan man ha en ugn på 100 grader som man ställer in kycklingarna i 5-10 minuter (beroende på hur tjock kyckling del du har) och låter den "vila sig färdigt".
 
Bon apetit !
 
Mvh drinksnfood
 
 
 

Snabb marinerad kyckl...

0 Läs mer >>
Hejsan mina kära läsare!




Beklagar stort att det varit sådant uppehåll på inlägg, haft så otroligt mycket jobb, men nu är det dags att ta tag i detta igen. Sommaren är här och har börjat på ett jobb som kommer ge mig lite extra tid som ska spenderas en del här.

Kika in på måndag och läs om mitt enkla grill recept på snabb marinerade och grillade kycklingfiléer med en väldigt lätt och super god Hemmagjord potatissallad med dijon, kapris och charlottenlök.

Hoppas ni fortsätter och läser samt att ni hittat några recept ni tyckt om! :)


Mvh drinksnfood

Hejsan!