Kladdkaka med hasselnötscremé
Hasselnöts kladdkaka med grädde och chokladsås.
En underbart god kaka med krispig kant och en otroligt härlig smak av hasselnöt. Serveras med en espresso eller kraftigare kaffe och du/ni har en succé.
Ingredienser : ca 12 bitar
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 msk hasselnötscremé (Nöt-Cremé)
2 dl mjöl
2 dl krossad hasselnöt
Gör så här :
Smöra kanterna och botten på en tårtform med avtagbar kant ca 21 cm och häll i krossade hasselnöten och gör en rundrörelse så det hamnar på botten och kanterna.
Smält smöret i en kastrull som rymmer 2 L ta av från värme när smöret är smält.
Blanda i sockret, kakaon, vaniljsockret, äggen och hasselnötscremén blanda väl.
Tillsätt mjölet sist.
Häll upp i tårtformen och grädde i ugnen på 175*C i ca 15-20 min.
Lättast är att göra ett "kladd" test, där du sticker i något smalt (typ en termometer) in i mitten av kakan för att se om det fastnar något på stickan.
Mvh drinksnfood
Kommentarer:
4
Joy Wagner:
Jag hade ju hoppats på att man inte var mer än 3 personer så jag fick resterande bitar med hihi!
skriven
Gud så gott! :) Ha en fortsatt fin kväll! :)