Kladdkaka med hasselnötscremé

Hasselnöts kladdkaka med grädde och chokladsås.






En underbart god kaka med krispig kant och en otroligt härlig smak av hasselnöt. Serveras med en espresso eller kraftigare kaffe och du/ni har en succé.

Ingredienser : ca 12 bitar 

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 msk hasselnötscremé (Nöt-Cremé)
2 dl mjöl
2 dl krossad hasselnöt

Gör så här

Smöra kanterna och botten på en tårtform med avtagbar kant ca 21 cm och häll i krossade hasselnöten och gör en rundrörelse så det hamnar på botten och kanterna.
Smält smöret i en kastrull som rymmer 2 L ta av från värme när smöret är smält.
Blanda i sockret, kakaon, vaniljsockret, äggen och hasselnötscremén blanda väl. 
Tillsätt mjölet sist. 
Häll upp i tårtformen och grädde i ugnen på 175*C i ca 15-20 min.
Lättast är att göra ett "kladd" test, där du sticker i något smalt (typ en termometer) in i mitten av kakan för att se om det fastnar något på stickan. 


Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Rebecca&Mathias:

skriven

Gud så gott! :) Ha en fortsatt fin kväll! :)

Svar: Ja det var det verkligen, Tack detsamma
Pontus Casanova Karén

2 elin wahlberg:

skriven

vad gott det ser ut!

Svar: lätt och göra också !
Pontus Casanova Karén

3 Jasmine Lundvall:

skriven

Men mums!!

Svar: Smask!
Pontus Casanova Karén

4 Joy Wagner:

skriven

Jag hade ju hoppats på att man inte var mer än 3 personer så jag fick resterande bitar med hihi!

5 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Åhh så gott de där lät :) Glad påsk :)

Kommentera här: