Momssänkningen?
Momssänkningen inom restaurang
vart märks det?
Momssänkningen inom restaurang vilket partie är det som märks?
Vart har ni märkt att pengarna som skulle skapa mer jobb och högre löner, billigare priser samt mer satsning på mat.
Egentligen gått?
Jag ser inte att dom gått till dom "vanliga" anställda.
Däremot skriver skatteverket att det blivit högre krögar löner.
Mindre skattefusk och mer pengar deklarerat..
Men fortfarande är priserna på mat samma.
Satsning på restaurangernas priser på en kaffe, en bulle etc exakt den samma.
Luncherna som gått väldigt högt upp i pris till ca 95kr är ff 95kr.
Momsen sänktes med hälften och det jag undrar är vart har den procenten tagit vägen?
Ekonomistas.se visar att det har ökat med ca 4000 jobb.
Vilket jag tycker är otroligt kul och givande för branchen.
Efter ca 3 år så är den enda statistiken som syns är att det jobbas mer. Är det mer anställda eller folk som jobbar fler timmar.
Detta säger Konjekturinstitutet att det är svårt att se eller säga.
Det man ser och undrar är att när man nu satsat 5,4 MILJARDER per år ifrån regeringen på momssänkningen, dvs ca 1,35 miljoner per "nyanställd" per år, är det en klok satsning eller skulle man kunna göra något bättre för dessa pengar.
Skapa event ifrån staten där lokala producenter får gratis reklam, marknadsföring. Där med sänker priserna för krögare och restauranger.
I slut ändan så är det som det verkar nu alla krögare som fått 12,5 % mer i vinst, vad tycker ni om detta?
För jag kan säga att min lön inte gått upp med någon procent iaf!
Sen är det fullt möjligt att jag har fel, detta är bara min åsikt ifrån denna artikel som ni kan läsa mer om på denna länk.
Källor : http://ekonomistas.se/2013/12/03/har-den-sankta-restaurangmomsen-okat-sysselsattningen/
Mvh drinksnfood