Billig kött gryta med smak av höst

En höstig gryta med grädde och kanel!
 
 
 

Ingredienser
: 4 port, tar 2 timmar.
 
400 gram fläskytterfilé
1 gullök
1 morot
1 röd paprika
1 msk kanel
3 champinjoner
2 dl julöl
2 dl grädde
3 skivor bacon
Salt&peppar
1 msk timjan
2 lagerblad
5 hela nejlikor
1 grönt äpple
 
Gör så här
 
Skär ner fläskytterfilén i ca 2x2 cm "grytbitar" och baconen i små delar.
Skär ner moroten diagonalt, löken i grova bitar, "kvarta" champinjonerna (dela dom tvärs över och tvärs över igen), paprikan i grova bitar och skär äpplets sidor i stora bitar.
Stek baconet först till väldigt knaprigt i en het panna. Lägg ner kött bitarna och stek tills dom fått fin färg runt om.
Tillsätt sedan alla grönsaker, kryddorna och bryn i ca 3 min tills grönsakerna börjar bli mjuka tillsätt då julöl, buljong tärningen, 2 dl vatten och koka i ca 5 min. Byt sedan till en högre kastrull och häll över. 
Sänk värmen och låt stå små puttra i ca 30 min, häll sedan på grädde och låt små puttra i cs 30 min till. Red sedan av grytan tills den blir lite sås aktig. 
 
Servera med ris eller kokt potatis
Och för ris följ paket instruktionerna, jag använde basmati ris till min gryta.
 
 
Mvh drinksnfood
 
 

Kommentera här: