Frallor
Ett snabbt och enkelt recept på mina "frallor"
Ingredienser : 12 st frallor
Ca 1,5 L vetemjöl
1 msk socker
2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 dl filmjölk
1 dl mörksirap
3 dl fingervarmt vatten (ca 38´C)
1 pkt jäst (för bröd)
1 ägg (för pensling)
Gör så här :
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll i vattnet och jästen i en bunke, rör runt tills jästen blivit totalt upplöst.
Blanda i alla ingredienser (ta det lugnt med mjölet, det ska vara så att degen precis släpper bunken).
Låt degen jäsa under bakhandduk i ca 20 min.
Dra ut degen över en mjölad bänk. Knåda ut degen till en avlång deg och dela i 12 lika stora delar.
Rulla dessa delar i små bollar med hjälp av lite mjöl.
Låt jäsa i ca 15 min.
För över bullarna till en ugnsplåt täckt av bakplåtspapper. Pensla frallorna med ägg (ihop vispat med lite vatten) och strö lite salt ovanpå.
Baka av i ugnen i ca 5-10 min tills dom fått gyllenbrun färg och inte är "degiga" i mitten.
Servera till mat eller som frukostbröd.
Mvh drinksnfood
skriven
Hej Pontus. Har du något bra recept på lite mörkare bröd?
Kram Britt