Frallor

 Ett snabbt och enkelt recept på mina "frallor"
 
 
 
 
 

Ingredienser
: 12 st frallor
 
Ca 1,5 L vetemjöl
1 msk socker
2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 dl filmjölk
1 dl mörksirap
3 dl fingervarmt vatten (ca 38´C)
1 pkt jäst (för bröd)
1 ägg (för pensling)
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll i vattnet och jästen i en bunke, rör runt tills jästen blivit totalt upplöst.
Blanda i alla ingredienser (ta det lugnt med mjölet, det ska vara så att degen precis släpper bunken).
Låt degen jäsa under bakhandduk i ca 20 min.
Dra ut degen över en mjölad bänk. Knåda ut degen till en avlång deg och dela i 12 lika stora delar.
Rulla dessa delar i små bollar med hjälp av lite mjöl.
Låt jäsa i ca 15 min.
För över bullarna till en ugnsplåt täckt av bakplåtspapper. Pensla frallorna med ägg (ihop vispat med lite vatten) och strö lite salt ovanpå.
Baka av i ugnen i ca 5-10 min tills dom fått gyllenbrun färg och inte är "degiga" i mitten.
 
Servera till mat eller som frukostbröd.
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Britt Tauson:

skriven

Hej Pontus. Har du något bra recept på lite mörkare bröd?
Kram Britt

Svar: Hej britt kul att du gillade omeletten!
Klart jag har det, om du kikar igenom bloggen så har du ett otroligt gott mörkt bröd :) lätt att göra också!
Med vänlig hälsning, drinksnfood
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: