Kycklingpasta med curry.
Kycklingpasta med currysås och hackad rödlök.
En enkel Kycklingpasta med smak av curry, serveras med finhackad rödlök och sweetchili sås.
Ett recept som blivit väldigt uppskattat av alla som gillar curry.
Ingredienser : 2 port.
2 kycklingfilér
1 rödlök (finhackad)
1 gullök (skivad)
0,5 tsk sambaloelek
2.5 dl grädde
Salt&peppar
1 msk curry
300 g pasta (i mitt fall använde jag skruvade makaroner går bra med spaghetti, papardelle eller liknande pasta)
1 grönt äpple (tärnat)
1 msk socker
Sweetchili för servering
Gör så här :
Värm upp en stekpanna så den blir riktigt varm.
Häll i lite olivolja och stek den skivade gullöken, det tärnade äpplet tills det fått lite färg. Häll sedan på sockret och karamillisera tills sockret helt smällt ut.
Ner med curryn, sambaloeleken, salt&peppar och häll på ca 2.5 dl vatten.
Ner med curryn, sambaloeleken, salt&peppar och häll på ca 2.5 dl vatten.
Rör runt tills välblandat, Reducera ner till hälften (reducera menas med koka under stormkok tills vätskan börjar förångas).
Lägg båda kycklingfilérna i en bunke, häll över curry blandningen. Låt stå i ca 5 min.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Lyft upp kycklingfilérna ifrån currysåsen.
Bryn kycklingfilérna på båda sidorna till gyllenbrun färg. Obs kyl eller diska inte stekpannan efter.
Lägg upp i ugnsform och kör klart i ugnen ca 10-15 min (beroende på storlek)
Koka pastan al denté och kyl ner.
Häll i currysåsen i den varma stekpannan, Slå på grädden. Blanda och koka tills den börjat tjockna.
I med den kalla pastan, rör runt och koka klart pastan.
Servera med lite sweetchili och lite hackad rödlök.
Mvh drinksnfood
Kommentarer:
2
Lisbeth:
Gjorde denna rätt i dag/kväll,riktig god. Tack Pontus 😘
skriven
Gott det såg ut, ska jag prova kycklingfanatiker som jag är ;)