Lättbakat bröd som är gott till mycket.
Mörkt bröd med nötter och smak av kanel.
Ett otroligt gott och enkelt recept på ett bröd som passar till frukost, julskinkan men även till mögel ost.
Slipp allt kladd, inte mycket disk och enligt mig inte ett dyrt bröd.
Ingredienser : 1 limpa (eller i mitt fall en tårta)
4-5 dl filmjölk
2 msk kanel
1 pkt nötmix
1,5 dl mörksirap
4-6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver (eller 2 tsk bikarbonat)
0,5 tsk salt
1 dl farinsocker
0,5 pkt mandelflarn
Gör så här :
Sätt ugnen på 165 grader.
"Bröa" en brödform med mandelflarn i botten.
Blanda alla torra ingredienser i en bunken, skär ner nötterna i grova bitar och blanda ordentligt!
Häll sedan ner filmjölken, sirapen och blanda.
Det ska vara ungefär som en kladdkaka smet i konsistensen dvs väldigt kletig.
Fyll brödformen med smeten och tryck ner några hela nötter i toppen.
Baka av i ugnen i ca 45-60 min.
(Bästa sättet och kolla om det är klart är att sticka ner en kniv och dra upp, är kniven kletig grädda lite mer)
Mvh drinksnfood
Kommentarer:
3
Britt Tauson:
Pontus.
Köper ingredienserna i morron ;)
Kram
Svar:
Pontus Casanova Karén
skriven
Wow, nyttigt och ser grymt gott ut! :) Ha en fortsatt fin dag! :)