Nyttigt
Stek Entrecotë med grönsallad och en lätt rödvinssås.
Ingredienser : 2 port
2x200 g skivor Entrecotë
Salt&peppar
Torkad timjan
1 dl rödvin
0,5 dl socker
Gurka
Rödlök
Tomat
Paprika
Kruksallad
2 majskolvar (helst färdigkokta)
Olivolja
Vitlökssmör
Gör så här :
Sätt ugnen på 165 grader.
Ställ på en kastrull med varmt vatten och koka upp majskolvarna med mycket smör och salt.
Bryn Entrecotë bitarna i en het panna, bara tills dom fått fin stekyta på båda sidorna glöm inte att krydda med salt&peppar på båda sidorna.
Flytta ifrån stekpannan till en ugnsform och in i ugnen i ca 4-6 min beroende på hur tjocka bitar och vilken stekgrad.
I den heta stekpannan häller du i rödvinet, sockret och 1 dl vatten. Låt koka tills såsen reducerats ner till hälften. Salta&peppra och i med lite timjan.
Skär ner alla grönsaker i en bunke.
Stäng av ugnen och öppna luckan, låt köttet stå kvar i ca 4 minuter.
Stäng av ugnen och öppna luckan, låt köttet stå kvar i ca 4 minuter.
Innan servering så häll i lite olivolja, salt, peppar och blanda runt bland sallad.
Servera med en klick viltlökssmör och rippla över rödvinsåsen.
Bon apitit!
Mvh drinksnfood
skriven
Mumsigt =)