Nyttigt

Stek Entrecotë med grönsallad och en lätt rödvinssås.
 
 
 
 
 

Ingredienser
: 2 port
 
2x200 g skivor Entrecotë
Salt&peppar
Torkad timjan
1 dl rödvin
0,5 dl socker
Gurka
Rödlök
Tomat
Paprika
Kruksallad
2 majskolvar (helst färdigkokta)
Olivolja
Vitlökssmör
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 165 grader.
Ställ på en kastrull med varmt vatten och koka upp majskolvarna med mycket smör och salt.
Bryn Entrecotë bitarna i en het panna, bara tills dom fått fin stekyta på båda sidorna glöm inte att krydda med salt&peppar på båda sidorna.
Flytta ifrån stekpannan till en ugnsform och in i ugnen i ca 4-6 min beroende på hur tjocka bitar och vilken stekgrad.
I den heta stekpannan häller du i rödvinet, sockret och 1 dl vatten. Låt koka tills såsen reducerats ner till hälften. Salta&peppra och i med lite timjan.
Skär ner alla grönsaker i en bunke. 
Stäng av ugnen och öppna luckan, låt köttet stå kvar i ca 4 minuter.
 
Innan servering så häll i lite olivolja, salt, peppar och blanda runt bland sallad.
Servera med en klick viltlökssmör och rippla över rödvinsåsen.
 
Bon apitit!
 
Mvh drinksnfood
 

Kommentarer:

1 Tina:

skriven

Mumsigt =)

Svar: Aldrig fel med kött !
Pontus Casanova Karén

2 Sofie:

skriven

Ser dö gott ut!:)

Kommentera här: