Rouille

Rouille - en grym sås till fisk och pasta.
 
 
 

Ingredienser
: ca 1 L sås
 
4 ägggulor
0,5 L Olivolja
0,2 L Rapsolja
1 tsk Salt
1 tsk Vitpeppar hel
1 gul Paprika
1 röd Paprika
1 grön Paprika
1 kruka basilika
1 pkt saffran
3 klyftor vitlök
 
Gör så här
 
Skär alla Paprikor i grova delar, hacka ner basilikan, vitlöksklyftorna, på med hela vitpepparn, lägg på en ugnsplåt och häll på olivoljan.
Bränn av i ugnen på 200 grader tills Paprikan börjar rostas (ca 5-10 min)
Ta fram en matmixer.
Mixa ihop allting ifrån blecket till en härligt krämig grund.
Diska sedan mixern, torka ur och lägg i ägggulorna.
Mixa ägggulorna tills dom börjat bli lite vit aktiga.
Varva i försiktigt stråla Rapsolja och Vår härliga Paprika mix.
(Detta måste ske försiktigt annars skär sig ägggulorna med oljan)
När du fått en tjock och härlig majonäs liknande kräm.
Så tillsätter du saffranen och saltet, Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
 
Servera till
 
Fisksoppor.
Pasta rätter bäst med fisk.
Torskrygg och stekt bacon passar detta utmärkt till.
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Mathias&Rebecca:

skriven

Det låter inte helt fel detta heller! Ha en underbar dag! :)

Kommentera här: