Snabb & Het Köttgryta.
Het köttgryta på under 20 min.
En enkel, snabb och utsökt köttgryta med lite sting i bakrunden.
Detta recept går alldeles utmärkt med fryst fläskytterfilé som tinat eller färsk.
Många i dagens läge har inte tid med långkok eller råd med dyra högrevs bitar.
En rätt som denna blir ett utmärkt substitut för oss som inte har tid.
Ingredienser : 4 port
1 fläskytterfilé skuren i grytbitar.
1 rödlök hackad i grova bitar
2 msk socker
3 mellanstora potatiser per person.
1 rödpaprika i strimlor
1 vitlöksklyfta
4 skivor bacon
5 dl grädde
1 kalvbuljong tärning
3 morötter skurna i tunna skivor
2 tsk sambaloelek
Gör så här :
Koka upp vatten till potatisen i en vattenkokare. Häll upp potatisen i kastrull och ställ på spisen. Häll över vattnet och koka tills färdiga.
Under tiden så skär du bacon i grova bitar, stek knaprigt i en het panna.
Tillsätt den grovt skurna löken, morötterna, papriken och pressa i vitlöksklyftan.
I med köttet och bryn tills det fått en fin färg runt om, häll på sockret och stek tills sockret smält.
Smula ner köttbuljong tärningen, i med 2 tsk sambaloelek och på med grädden.
Koka upp, vrid ner värmen och låt små puttra under omrörning tills potatisen är klar.
Mvh drinksnfood
skriven
Detta åt vi till middag idag. Super gott. Rekommenderas allra varmast. Tack Pontus för receptet 😀