Snabb & Het Köttgryta.

Het köttgryta på under 20 min.
 
 
 
En enkel, snabb och utsökt köttgryta med lite sting i bakrunden. 
Detta recept går alldeles utmärkt med fryst fläskytterfilé som tinat eller färsk.
Många i dagens läge har inte tid med långkok eller råd med dyra högrevs bitar.
En rätt som denna blir ett utmärkt substitut för oss som inte har tid.

Ingredienser
: 4 port
 
1 fläskytterfilé skuren i grytbitar.
1 rödlök hackad i grova bitar
2 msk socker
3 mellanstora potatiser per person.
1 rödpaprika i strimlor
1 vitlöksklyfta
4 skivor bacon
5 dl grädde
1 kalvbuljong tärning
3 morötter skurna i tunna skivor
2 tsk sambaloelek
 
Gör så här
 
Koka upp vatten till potatisen i en vattenkokare. Häll upp potatisen i kastrull och ställ på spisen. Häll över vattnet och koka tills färdiga.
Under tiden så skär du bacon i grova bitar, stek knaprigt i en het panna.
Tillsätt den grovt skurna löken, morötterna, papriken och pressa i vitlöksklyftan.
I med köttet och bryn tills det fått en fin färg runt om, häll på sockret och stek tills sockret smält.
Smula ner köttbuljong tärningen, i med 2 tsk sambaloelek och på med grädden.
Koka upp, vrid ner värmen och låt små puttra under omrörning tills potatisen är klar.
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Lisbeth:

skriven

Detta åt vi till middag idag. Super gott. Rekommenderas allra varmast. Tack Pontus för receptet 😀

Svar: Va härligt att höra att ni gillade det :))
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: