Att göra egen pasta!
Enklare än du tror, snabbare och godare att göra egen pasta!
2,5 dl durumvetemjöl
1,5 dl vetemjöl
5 äggulor
1,5 tsk salt
1 msk olivolja
Gör så här :
Gör en liten hög av båda mjölsorterna, gör ett hål i mitten.
Separera äggvitan ifrån gulan, lägg gulan, saltet och olivoljan i hålet (se bild).
Fös sedan mjölet över äggblandningen tills allting är blandat.
Knåda sedan degen tills den är helt gul och enfärgad (ca 4-6 min).
Lägg degen i en liten skål, täck över med plastfolie och ställ in i kylen i ca 30 min.
Knåda sedan ut degen på ett lätt mjölat område tills du har en ungefär 0,3-0,5 cm tjock platta.
Skär sedan i önskat form och låt stelna lite innan kokning.
Kok tiden är olika beroende på tjocklek, storlek, längd och vilken form du har på pastan. Man får helt enkelt smaka och känna sig fram :)
Mvh drinksnfood