Citronkladdkaka
Citronkladdkaka med vispad grädde och rårörda bär.
Ingredienser : ca 10 bitar
1 citron
2,5 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
150 g smör
150 g frystabär
1 tsk vaniljsocker
Gör så här :
Sätt på ugnen på 150 grader.
Häll upp bären i en avlång form med 1 dl socker och rör lite då och då, vi vill att sockret ska "smälta" samman med bären. Bären ska bara tina och sen serveras.
Smällt smöret, ställ av ifrån plattan och låt svalna lite.
Vispa äggen med socker till en jämn och fin smet. (Försök och vispa så att socker kristallerna försvinner, det ger en lenare kaka sen).
Riv hela citronen, skär den sedan i mitten och kläm ut saften, gör detta i äggsmets bunken och vispa.
Tillsätt sedan mjölet, vaniljsockret och vispa till en fin smet.
Häll i det smällta smöret och vispa.
Smöra en form ca 20 cm i diameter.
Häll i all smet och grädda i ugnen i ca 30 min. (Min gräddades i 35 min och den blev lite överkörd, 30 min så blir den lite kladdig i mitten)
Ta ut och låt svalna, vispa grädde och servera med bären.
Mvh drinksnfood
skriven
gott :)