Detta ska prövas !
"Chili con carne – på riktigt utan bönor är en riktig långkoksfavorit. Köttet som jag använder är oftast högrev och ska gärna koka i upp mot 4 timmar för att riktigt falla sönder och bli trådigt men saftigt. Den högre fetthalten i just högrev passar här bra och gör chili con carnen mer ”juicy”.
Jag steker mjukt upp chilin med lök och vitlök. Detta åker sedan ner i en större gryta. Jag fräser sedan på bitar av högreven i samma panna som chili och löken tills ytan är snygg. Sedan pressar jag i saften från limen och tillsätter allt flytande. Chilin får sedan koka under lock i knappt 4 timmar beroende på hur man vill ha konsistensen. Chilin tjänar på att ätas någon dag efter att den tillagats.
Chili con carne – Recept
1kg högrev
2 st. habanero
5 st. anchochili (rökt)
3 st. vanliga chilifrukter
5 st vitlöksklyftor
8dl passerade tomater va 8 dl
5st. tomater hackade
timjan (några kvistar)
2 st. limefrukter
0,5L vatten
olja, smör, salt och peppar "
Gör som jag och leta efter recept på nätet, länka gärna något ni skulle vilja göra eller inte klarar av så ska jag försöka göra det och testa fram vad som blir bättre eller sämre. Här neranför finns en bra länk att gå via.
Kommentarer:
Tack tack!
Måste säga att jag tycker du lyckats jättebra med din blogg! Mycket tilltalande :-) Jag återkommer!
skriven
Tack!
Jag använder denna kameran, den är liten och smidig. Inte fullgod men duger :-)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=928775