Ett experiment på pasta plattor!

Pastaplattor med Fläskytterfilé i en Hetsås och ost.
 
 

Ingredienser
: 4 port
 
400 gram fläskytterfilé
1 halv rödpaprika
50 g persilja
5 dl grädde
300 gram färdig riven gratäng ost eller mozzarella.
1 halv gullök
2 Pastaplattor på ca 40x40 cm. (köpt eller egen gjorda, läs under kategorin tips för recept)
1 tsk sambaloelek
 
Gör så här :
 
Hacka löken och paprikan fint.
Strimla persiljan så fint du kan.
Putsa fläskytterfilén ifrån senor och fett. Skär sedan filén i ca 2 cm tjocka skivor.
Bryn filé bitarna i olivolja tills dom fått färg på båda sidorna (obs dom ska vara råa inuti ej klara!)
Sätt ugnen på 200 grader.
När köttet fått fin färg så lägg det i en form och kyl ner.
Diska inte stekpannan! Utan häll direkt efter köttet är borta ner den hackade löken, fräs tills mjuk.
På med paprikan, persiljan och sambaloeleken rör runt tills bra blandat.
Häll sedan på ca 0,5 dl vatten och koka upp alla smaker ifrån stekpannan (blanchera) låt koka i ca 3 min, därefter så häller du på grädden och reducerar tills såsen tjocknat.
 
Ta fram en ugns form som är djup och ca 20 cm lång.
Skiva fläskytterfilé bitarna i ca 0,5 cm strimlor.
Varva börjandes med sås, kött, lite ost och sedan en 20 cm pastaplatta, tills allting är antingen slut eller formen är full.
Avsluta med pasta, sås och sist mycket ost.
 
Grädda i ugnen i ca 15 min tills det fått färg och pastan har blivit al dente (inte perfekt utan nästan klar).
Stäng sedan av ugnen och öppna på glänt och låt stå i ca 6-9 min.
 
Servera med ett robust rödvin eller någon form av vete öl :)
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Jonas:

skriven

Det där har jag aldrig testat förut =) Då vet jag vad som ska inhandlas nu i veckan. Tack för tipset! Och för min del blir det öl ;)

Svar: Nej det är lite speciellt :)) Lycka till och smaklig måltid :)
Pontus Casanova Karén

2 Jonas:

skriven

Utan tvekan =) Och tack så mycket!

Svar: Lägg upp bild eller en kommentar om hur det blwv sen! :)
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: