Hemgjord apelsin, blåbär och choklad glass.
Hemgjord apelsin, blåbär och chokladglass med chokladsås med smak av daim.
Ingredienser : ca 1 gb box (detta är ett recept utan glassmaskin)
7 äggulor
2,5 dl socker
50 g frysta blåbär
5 dl grädde
4 dl mjölk
Rivet skal av en halv apelsin
1 daimchokladkaka
2 tsk vaniljsocker
Gör så här :
Vispa 6 äggulor och 2 dl av sockret till en ljusgul blandning. Riv apelsinskalet, hacka upp chokladkakan i fina små delar.
Häll upp 3 dl grädde, 4 dl mjölk, vaniljsockret och apelsinskalet i en kastrull, koka upp och vispa i det i äggblandningen.
Häll tillbaka allt i kastrullen och koka upp till 85 grader (detta är VÄLDIGT viktigt att den inte går över, det blir en annan smak och inte samma resultat).
Ställ in kastrullen i kylen och rör runt varje 15 min i ungefär en timme.
Efter timmen gått häll upp krämen i någon form (jag använde en gb box) och ställ i frysen, gå och rör lite försiktigt varje timme ca 3 gånger, vid 3 gången så häller du i bären och 1/3 av den hackade chokladen och rör runt en sista gång.
Låt sedan den stå över natten.
Knäck det sista ägget i en bunke, vispa hårt med 0,5 dl socker.
Häll 1/3 del av hackade chokladen i samma bunke, häll i glykossirapen i bunken.
Koka upp 1 dl grädde och häll i blandningen, rör runt tills chokladen smällt, kyl sedan ner det och vid servering ringla lite av såsen uppe på, strö över lite av den hackade chokladen och en liten kvist citronmelisse.
Mvh drinksnfood
Kommentarer:
2
birgitte:
Det ser jätte gott ut! Ska bara se att få tag på Dajm i Spanien. Fin bild!
Svar:
Pontus Casanova Karén
3
Anonym:
Det ser ut och vara mums mums!
skriven
Ser väldigt gott ut! Fin blogg!