Hemmagjorda pizzor!

 
 
Hemmagjorda pizzor med valfrit tillbehör!
 
 
 
 
Ingredienser : 5 pizzor (ca 7 port)
 
Pizzadegen
 
1L vetemjöl
1 dl olivolja
1 pkt brödjäst
3 tsk salt
Oregano
vitlökspulver
 
Tomatsås :
 
2 pkt krossade tomter
2 tsk salt
1 msk socker
1 kruka basilika
2 klyftor vitlök
1 gullök
1 röd chili
 
Förslag på pizzatillbehör
 
Jag rekommenderar starkt att använda färsk riven mozzarella som "pizza ost", jag anser att det är den bästa pizza osten!
Så klart du kan köpa färdig riven mozzarella men riven du färsk så får du bäst resultat!
Kebabpizza ( Färdig marinerat "kebabkött", skivad gullök, pepperoni, hackade rödchili, mozzarella och lite oregano )
Skinkpizza ( Tomatsås, strimlad rökt skinka, tärnad bacon, förstekta bacon, skivad gullök, mozzarella och lite oregano )
Ta dina favorit ingredienser, lägg på osten sist och prova dig fram! ( Tänk på att du inte har på för "blöta" saker och inte heller för mycket! Pizzabotten blir annars sunkig och inte god! )
 
Gör så här
 
Pizzadegen
 
Mät upp ca 3 dl fingervarmt vatten (ca 36-38 grader)
Smula ner jästen och blanda runt tills jästen lösts upp.
Häll i oljan, 1/3 av mjölet och blanda runt. Tillsätt sedan saltet (Om du häller på saltet direkt finns det en chans att du dödar jästen och brödet jäser inte)
I med resten av mjölet, oreganon och vitlökspulvret. Blanda till en jämn och fin deg. Låt jäsa i ca 40 min i en bunke täckt med en handduk.
Ta ut degen, strö över lite mjöl och baka ut till en avlångt bröd och dela i 5 delar, rulla till bollarn och låt jäsa i ca 10 min till. Kavla sedan ut på en mjölad bänk, flytta upp på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Häll på ca 1 stor sked med tomatsås, bred ut med baksidan av skeden över degen, se till så att du sparar ca 1 cm på kanterna på degen. Häll på utvalda ingredienser, sist på med ost och oregano. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 4-7 min.
 
Tomatsåsen
 
Hacka löken ganska fint, bryn i het kastrull i ca 3 min, strimla chilin fint och lägg i kastrullen.
Stek tills båda blivit mjuka ca 3 min, Häll på dom krossade tomaterna, pressa i vitlöksklyftorna, hacka basilikan fint och koka i ca 15 min. Tillsätt sedan saltet, sockret och koka i 10 min, smaka av med peppar och salt om det behövs!
 
 
Detta recept är ett lätt recept för hemmagjorda pizzor som man kan låta varandra välja vad dom vill ha, låta barnen göra sin egna pizza. Ett garanterad lyckad familjemiddag!
 
Så som jag gjort idag med mitt systerbarn! 
 
 
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Lisbeth larsryd:

skriven

Hej Pontus
Har idag gjort pizza efter ditt recept,pizzasåsen var riktigt god.

Svar: Hej Lisbeth va kul att du gjort detta och va bra att såsen blev god, Hur blev pizza degen då? :)
Pontus Casanova Karén

2 Lisbeth larsryd:

skriven

Den blev oxå god ,jag hade nog lite för mycket mjöl i så nästa gång får det bli lite mindre mjöl, det kan man ju ha mer när man kavlar ut om så behövs. Vi hade på skinka, bacon, och kryddad köttfärs. Björn hade jalapena på och jag hade oliver. Nästa gång tänker vi ha ananas.

Svar: Va bra, Aa men det är en sådan sak som är finkänslig och mycket handlar om hur mycket du kavlar ut den, hur tunn den är när du börjar lägga på saker, samtidigt som man får vara försiktig på hur mycket mjöl man använder till utkavlingen också :) Men huvudsaken är att det blir gott !
Ananas är gott på pizza, försök och låta ananasen "hänga" i ett durkslag så mycket av vätskan försvinner. Annars kan pizzan bli "kladdig" och kletig.
:)
Pontus Casanova Karén

3 Lisbeth :

skriven

Hej Pontus
Pizzan är helt ok att värma dagen efter,Björn hade med sig det som blev kvar till jobbet idag.
Kram Lisbeth

Svar: Jaha, det var väldigt roligt att höra :) !
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: