Honey comb kaka, så här ska det reagera!

Honey comb kaka!
 
När man gör en honey comb kaka så kokar man socker, sirap, och lite vatten.
detta MÅSTE kokas ca 5 minuter då all vätska måste bort annars reagerar inte bikarbonaten så som det ska och då blir det bara en form av knäck.
 
när denna reaktion sker vet du att du lyckats!
 
 
Ingredienser
Till denna storlek så behövs endast !
 
1.5 dl socker
1 dl Sirap / honung
2 msk vatten ( detta är för att sockret ska smältas och inte kristalliseras)
1.5 tsk bikarbonat ( för större reaktion ta lite mer bikarbonat)
 
Gör så här :
 
Förberedd en valfri form, jag tog i detta fallet en ugnsform med bakplåtspapper REKOMMENDERAS !
Ta en form som är ca 10 gånger större än smeten som blir, för smeten växer och blir ca 6 gånger större !
Häll upp sockret, sirapen och vattnet i en kastrull, smällt och sedan koka i ca 5 min, det måste ha kokats minst 5 annars finns det mycket vätska kvar i sockret och sirapen som gör att bikarbonaten inte reagerar !
 
Denna smet är smällt socker och sirap vilket är otroligt varmt ! 
Ställ in kakan i kylen.
Vänta sedan i ca 10 min, så kan du börja använda fantasin vad du ska ha den till. Den blir hård som knäckebröd och går att bryta sönder i olika delar :) 
Tips för vad du kan ha den till så rekommenderar jag t.ex Chokladdoppade frukter, det finns ett recept på bloggen, eller så är det gott till syrliga, krämiga dessert så som en passionspannacotta.
 
Det den bör användas till är t.ex garnityr eller som the final touch på desserter.
 

Mvh Drinksnfood
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Tips vad man kan ha den till? Är det gott att äta? Kram syrran

Svar: Jag har lagt till lite på inlägget längst ner, vad jag anser den kan användas och bör användas till :)
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: