Köttfärssås med lite sting!

 
 
Hemmagjord köttfärssås med lite sting!
 
 
 
 
 
Ingredienser : 4 port
1 stor gullök
1 röd paprika
1,5 tsk sambaloelek
1 pkt krossade tomater ( min favorit är vitlök och basilika kryddad )
350 g nötfärs
2 hela tomater
Salt&peppar
200 g riven parmesan ( jag rekommenderar att köpa hel och riva själv )
1 kruka basilika
 
 
Gör så här
 
Hacka löken, paprikan och tomaten i grova bitar. ( en härlig köttfärssås har lite bitar i sig )
Bryn på köttfärsen, häll på sambaloeleken, rör runt och låt stekas tillsammans.
Tillsätt dom grov hackade grönsakerna. bryn tills dom blivit mjuka. Salta och peppra efter smak.
Häll sedan på krossade tomater, fyll förpackningen med lite vatten ( typ 1 dl ) och skaka lite lätt, på detta sätt får du med exakt allt ifrån förpackningen.
låt koka i ca 5 min på högvärme och omrörning, sänk sedan till lågvärme, hacka basilika grovt, släng i basilikan och låt sedan sjuda under tiden du städar undan i köket :) ett rent kök är alltid uppskattat!
sätt sedan på vattnet till pastan och följ instruktioner.
Köttfärsåsen är klar efter ca 15 min sjudning, brukar vara lika lång tid som städning och pasta kokning.
Riv parmesan och servera med ett basilika "huvud".
 
 
Mvh drinksnfood

Kommentera här: