Marängtårta med jordgubbsgrädde.

Marängtårta på en citronsmakande tårtbotten serveras med jordgubssgrädde.
 
 
 
 
 
 

Ingredienser
: 2 port
 
2 ägg 
1 dl socker
2 dl vetemjöl
125 g smör
1 citron
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
50 g frysta jordgubbar
 
Gör så här :
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret och låt stå tills rumstempratur, blanda i 0,5 dl socker och vispa tills en fin smet.
Separera ett ägg ifrån gulan och vitan, vita ska i en egen bunke och äggulan tillsammans med hela det andra ägget ska i smörbunken.
Vispa till en jämn fin smet. Riv skalet på citronen och försök inte få med det vita (det har en besk smak).
Tillsätt sedan bakpulvret, mjölet, citronskalet och saften ifrån citronen i bunken och vispa till jämn smet. 
Ta fram en ungefär 15x15 cm ugnsform och täck med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen.
Vispa äggvitan och resterande av sockret (0,5 dl) till ett hårt och vitskumm, det ska bli så fast att du kan vända bunken upp och ner. Bred ut uppe på den andra smeten och släng in formen i ugnen.
Grädda i ugnen i ca 25 min, öppna sedan ugnen och låt kakan stå kvar ungefär en 10 minuter.
 
Lägg jordgubbarna i en liten skål och stoppa in i mikrovågsugnen tills fullständigt tinat.
Ta fram en bunke och häll i jordgubbarna, grädden och vispa tills konsistensen du vill ha och voila en underbart god marängtårta :)
 
Du kan även använda detta recept för att göra egna tårtbottnar, helt enkelt strunta i ägtviteskummet, citronskalet och saften så får du en vanlig söt tårtbotten :)
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Julia:

skriven

Åh, gud va gott!!

Svar: verkligen :D
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: