Per Morberg!

Per Morbergs rödvin, ett enkelt recept på lätt stuvade makaroner och stekt falukorv är kvällens meny!
 
Jag gillar Per Morberg ur en matlagnings syn men kan även anse att han kladdar lite för mycket i sitt hår.. 
En utmärkt matlagare samt en grym underhållare!
Även en bra väljare bland vin (om du frågar mig).
Detta vin är lätt drucket, gott, billigt men även en speciell karaktär tack vare blåbär och röda vinbärs smaken finns där.
 


Per Morbergs rödvin är en Cabernet-Sauvignon ifrån Chile.
 
Smak : Fräsch, fat, robusta bär såsom blåbär, röda vinbär, inslag av vanilj och körsbär.
Doft : Fruktigt, liten hint av fat, Svartvinbär och vanilj.
Pris : 99kr / 0,75 L.
Passar till : Nötkött, Lamm och kalventrecote.
Färg : Mörk rödblå färg, påminner om svartvinbärs saft.
 
 
Stuvade makaroner med stekt falukorv.
 
Ingredienser : 2 port
 
1 halv gullök
2 dl grädde
50 g riven ost
salt&peppar
250 gram falukorv
2 port makaroner (kolla på paketet)
1 vitlöksklyfta
 
Gör så här
 
Hacka löken grovt, bryn i en kastrull.
På med grädden, krydda med salt&peppar, pressa i vitlöksklyftan och koka tills såsen blivit tjock.
Koka pastan färdig och häll i såsen, vänd i osten och ställ av ifrån plattan.
Skiva falukorven i ca 1,5 cm skivor och skär ett litet snitt in ungefär till hälften i alla skivor (detta förhindrar att falukorvs skivorna böjs och blir ojämnt stekta).
 
Servera, njut av en härlig, krämig, billig och enkel måltid :)
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 lena edvinsson:

skriven

du är fantastisk god mat samt dina underbara tevepogram vi titta alltid på dem lena o erling

Kommentera här: