Super snabb kycklingrätt på under 15 min!

Stekt kycklingfilé med vitlök&ingefärs sås och ris.
 
 
 
 


Ingredienser
: 2 port
 
2 kycklingfilér
salt&peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk med riven ingefära
2 klyftor vitlök
1 krm soya
0,5 tsk sambaloelek
2,5 dl grädde
2 port ris (beroende på vilket ris du vill ha)
 
Gör så här :
 
Börja med riset (brukar ta ca 10 min så det blir färdigt ungefär samtidigt som kycklingen, har du bråttom så koka upp vattnet till riset i en vattenkokare)
Dela kycklingfilén på mitten så du får 4 tunna filér, bryn i het panna och smör tills nästan klara.
Tillsätt kryddor, sambaloelek, den rivna ingefäran, pressa i vitlöksklyftorna, på med grädden och soyan.
Låt koka tills såsen blivit tjock och kycklingarna klara.
 
Servera med en härlig sallad och ett glas torrt vitt vin :)
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Sanna Johansson Bizzozero:

skriven

Ser gott ut :)

Svar: Det är det också ! :)
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: