Chokladdoppade frukter.
Honey comb cake, chokladdoppade frukter samt ett pairfai flarn :)
Ingredienser : 4 port
200 g choklad (jag använde mörk, går lika bra med mjölkchoklad eller vitchoklad)
1 ask jordgubbar
100 g vattenmelon
100 g honungsmelon
100 g färsk kokos
2 dl socker
1.5 dl sirap eller honung
2 ägg
150 g frysta bär ( jag använde skogsbär )
3 tsk bikarbonat.
Gör så här :
Börja med parfair flarnet.
Värm/koka dom frysta bären med ungefär 2 msk socker.
Skilj ägggulan från äggvitan. (du behöver bara ägggulan)
Vispa ägggulan i en bunke så gulan nästan blir vit, ( tips använd en elvisp ! )
Mixa bären i kastrullen med en mixer stav.
Blanda sedan ägggulan med den värmda "bärsåsen" försiktigt! ( inte med elvispen )
Lägg upp på en plåt eller en platt form med bakplåtspapper, frys i ca 40 min.
Smält chokladen ( vill du ha tips hur, se "smälta choklad" i tips kategorin. )
Doppa försiktigt all frukt, lägg på en tallrik eller plåt med bakplåtspapper, ( låt chokladen rinna av lite ifrån frukten så blir dom mycket snyggare ).
Honey comb kakan
Förbered en bakplåtsform med bakplåtspapper.
Smällt sockret, sirapen ( eller honung ), 2 msk vatten och låt koka på låg värme med ständig omrörning i minst 5 min, max 7 min annars bränns det och smakar pyton !
Efter 5-7 min slår du på bikarbonaten med hård vispning på plattan, när du märker att smeten börjar växa, häll av på formen och akta dig så att du ej bränner dig, denna smet är EXTREMT VARMT!!
Kyl av i kyl i ca 10 min, bryt sedan i små delar och servera som en garnering på frukten och flarnet.
Tips ! kolla på kategorin "expriment" där står det hur du gör honey comb kakan, med bild.
Mvh drinksnfood