Häftig twist på en härlig klassisk frukost.

 
 
Smördegsbakelse med ägg, bacon och vitlöksbröd.
 
En lite häftig variant av den klassiska frukosten som jag rekommenderar er till att köra som en förrätt.
Där ni utan tvekan kommer imponera på
familj, släkt och vänner.
 
 
 
 
 
 
Ingredienser : 4 port
 
4 ägg
150 g bacon (antingen vanlig eller i detta fall hade jag flatrökt skinka)
30 cm färdig smördeg
100 g sallad mix
4 brödskivor
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
100 g riven parmesan


 Recept
 
Köp färdig smördeg.
Kavla ut, lägg en golfboll i mitten och  tryck till så er varmlufts ugn inte blåser av den och förstör formen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 7-9 min ( degen ska resa på sig ), ta ut och ta bort golfbollen.
Knäck ett ägg försiktigt i hålet som bildats, grädda tills ägget uppnåt önskad konsistensen.
Klart att servera på en lätt och sprödig sallad.
 
Vitlöksbröden
 
Pressa vitlöksklyftan i en liten skål, häll på olivoljan, salta&peppra rör runt och pensla på brödskivorna och grädda i ugnen precis innan servering på 200 grader i ca 5 min.
 
 
Mvh drinksnfood

Kommentera här: