Härlig, snabb och enkel laxrätt.

 
Halstrad lax med knaperstekt stekfläsk, och en wokad sallad,
utsökt nyttig middag.
 


Ingredienser :
 
150 g lax
3 st stekfläsk
100 g färdig sallad, detta fall napolitana sallad.
4 champinjoner 
1 chili
1 king solo vitlök
3 morötter
100 g strimlad vitkål
Olivolja 
1 L vitt vin ( till dig och gäst )
1 tsk sesamolja
 
Gör så här :
 
Stek laxen i en varm panna med köttsidan först, vänd och stek den på skinnsidan tills den nästan är helt klar, stäng av värmen och låt laxen ligga kvar i pannan ( detta låter den vila sig klart ).
 
Skär upp alla grönsaker, värm upp pannan till väldigt varmt, stek grönsaker i följd på hur lång tid dom behöver för att bli klara, (tex morot först, champinjoner sist )
 
Hacka chilin, vitlöken och valfri ört väldigt fint.
Blanda med olivolja, sesamolja och en liten skvätt vin.
 
När du stekt klart alla grönsaker häller du på oljan och blandar runt, precis innan servering blandar du dom stekta grönsakerna och färdiga salladen, vänd snabbt runt.
 
Viktigt att tänka på
 
När du steker grönsakerna så måste stekpannan vara jätte varm och samma sak när du slår på oljan, annars kokas grönsakerna och det blir en annan rätt.
 
* halstrad = snabbstekt i varm stekpanna.
* låta något vila ( nu laxen ) = låta något bli färdigt tack vare lite tid under låg värme! kött vilas för att nå sin stekgrad samt att låta den ta in sina köttsaften och bli riktigt saftig.
 

Kommentera här: