Smälta choklad!
Att smälta choklad till dessert eller annat!
Att tänka på när du smälter choklad som kan anses vara väldigt lätt finns det fortfarande en stor chans att den skär sig och ej kan användas.
Börja med och koka upp en kastrull med vatten, välj sedan ut antingen en mindre kastrull eller som i detta läge en matform.
Sätt sedan i form/kastrull i det kokande vattnet, häll i choklad i form/kastrull. Sänk värmen på plattan, rör sedan runt till choklad nästan smällt helt, ta ur bunken och rör tills det smälter av sig själv.
Kommer chokladen över ca 85 grader så brukar fetterna i den ( dvs grädden ) att separeras ifrån chokladen och bara bli klumpaktig.
Mvh drinksnfood
Kommentarer:
2
Pontus:
Konditorn vilken tempeatur säger din lärdom att den ska vara, jag är kock ingen konditor. så jag går på känsla och har fått lära mig av mina kallskänkor att chokladen aldrig för gå till 85 grader för det är den tempraturen den skär sig..
skriven
http://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad
Gör din research. Värmer du nånsin choklad till ens när 85 borde du skjutas och det finns ingen grädde i ren choklad. Inte ens i mjölkchoklad.