Tomatsås med halstrad lax.
Pasta i en tomatsås med
halstrad lax.
En rätt som sätter sprätt på alla typer av smaklökar, en rätt som passar till all typ av protein d.v.s Kyckling, köttbullar, Oxfilé m.m.
Ingredienser : 4 port
600 g Lax (eller 4 st färdig styckade lax filér)
1 gullök
1 basilika kruka
1 chili
1 pkt krossad tomat (brukar vara 3 dl)
3 vitlöksklyftor
6 knyten pappardelle pasta
1 tomat
Salt&peppar
200 g feta ost
Gör så här :
Koka pastan enligt förpackning, spola av i kallt vatten och låt stå.
Såsen.
Finhacka gullöken, chilin och typ 10 blad basilika.
Skär ner tomaten i grova delar.
Börja med att fräsa löken och chilin i en kastrull, på med krossade tomaterna.
Pressa ner vitlöksklyftorna, i med den hela tomaten (som ger tomatsåsen en lite mer "tomatig och saftig smak") och basilika bladen.
Smaka upp med salt&peppar.
Låt koka i ca 5-10 minuter.
När du stekt färdigt laxen så slår du såsen över all pasta och rör runt.
Nu kan du välja om du vill lägga feta osten i skålen du har pastan i eller i en skål på sidan av så alla får ta så mycket dom vill ha, eller så garnerar du med lite smulor och ett par basilika blad.
Laxen.
Superlätt. Sätt på en stekpanna och värm upp, när den blivit riktigt varm så lägger du i laxbitarna (eller filérna).
Stek ca 3-4 minuter på skinnsidan (beroende på tjockleken). Vänd laxbitarna, stäng av plattan och ta av stekpannan (men låt bitarna ligga kvar i ca 1-2 minuter, så går dom på lite eftervärme).
Mvh drinksnfood
skriven
Ser gott ut