Tomatsås med halstrad lax.

Pasta i en tomatsås med 
halstrad lax.
 
 
 
 

En rätt som sätter sprätt på alla typer av smaklökar, en rätt som passar till all typ av protein d.v.s Kyckling, köttbullar, Oxfilé m.m.
 
 
Ingredienser : 4 port 
 

600 g Lax (eller 4 st färdig styckade lax filér)
1 gullök
1 basilika kruka
1 chili
1 pkt krossad tomat (brukar vara 3 dl)
3 vitlöksklyftor
6 knyten pappardelle pasta
1 tomat
Salt&peppar
200 g feta ost
 
Gör så här : 
 
Koka pastan enligt förpackning, spola av i kallt vatten och låt stå.
 
Såsen. 
Finhacka gullöken, chilin och typ 10 blad basilika.
Skär ner tomaten i grova delar.
 
Börja med att fräsa löken och chilin i en kastrull, på med krossade tomaterna.
Pressa ner vitlöksklyftorna, i med den hela tomaten (som ger tomatsåsen en lite mer "tomatig och saftig smak") och basilika bladen.
Smaka upp med salt&peppar.
Låt koka i ca 5-10 minuter. 
När du stekt färdigt laxen så slår du såsen över all pasta och rör runt.
Nu kan du välja om du vill lägga feta osten i skålen du har pastan i eller i en skål på sidan av så alla får ta så mycket dom vill ha, eller så garnerar du med lite smulor och ett par basilika blad.
 
Laxen.
 
Superlätt. Sätt på en stekpanna och värm upp, när den blivit riktigt varm så lägger du i laxbitarna (eller filérna).
Stek ca 3-4 minuter på skinnsidan (beroende på tjockleken). Vänd laxbitarna, stäng av plattan och ta av stekpannan (men låt bitarna ligga kvar i ca 1-2 minuter, så går dom på lite eftervärme).
 
Mvh drinksnfood

Kommentarer:

1 Iz:

skriven

Ser gott ut

Svar: det är otroligt mycket godare! :)
Pontus Casanova Karén

2 Petra:

skriven

Set riktigt gott ut

3 Petra:

skriven

Ser riktigt gott ut

Svar: Det är det också!
Pontus Casanova Karén

4 Marie Bergman:

skriven

Ser supergott ut =)

Svar: Verkligen lätt att göra!
Pontus Casanova Karén

5 william:

skriven

mums:D ser så fräsch ut :D

Svar: Smakerna passar till utseendet :)
Pontus Casanova Karén

6 Julia Müller-Sandvik:

skriven

Det verkar ju lockande!! :D

Svar: Prova!!
Pontus Casanova Karén

Kommentera här: