Västerbottenost fyllda köttbullar.
Pasta i en vitlök och örtsås med västerbottenost
fyllda köttbullar med smak av
Apelsin, Lime, Chili, Vitlök och citron.
Detta recept blev en stor succé hos sambo och vänner. Apelsin smaken tillsammans med chili och västerbottenosten blev en riktigt bra blandning. Med Lime och Citron skapades även lite syra som hjälpte emot att apelsinen skulle tagit över smakerna.
Observera att ena köttbullen är bara delad för att visa hur osten ska vara. Servera dom hela så ser det inte så ofräscht ut ;)
Men annars ett riktigt roligt recept !
Ingredienser : 4 port
1 Chili
800 g nötfärs
1 citron
1 lime
1 apelsin
1 röd paprika
1 gullök
1 rödlök
1 blad kruksallad
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 påse västerbottenost
4 vitlöksklyftor
3 dl grädde
3 dl creme freiche
1 msk torkad timjan
1 msk torkad basilika
1 msk torkad dragon
Salt&peppar
6 knyten papardelle pasta
Gör så här :
Börja med köttbullarna.
Fin hacka halva gullöken, halva chilin, 2 vitlöksklyftor. Ner med allt i en bunke, i med köttfärsen.
Riv ungefär 1/3 av citron, lime och apelsin skalet och blanda väl.
Salta och peppra.
Börja med att ta upp ca 65 g nötfärs och rulla till en boll, Platta ut så du får en platt köttbulle. Tryck 2 fingrar i mitten så det blir en grop, i denna grop ska du fylla med lite västerbottenost. Vik sedan över från kant till kant och kläm till lite försiktigt. Rulla sedan tills du får en rund köttbulle.
Gör detta på all köttfärs (ska bli ca 3 stora köttbullar per portion).
Bryn på köttbullarna runt om så dom får färg runt om, lyft upp på en ugnsplåt.
Gör detta i en varm stekpanna så dom steks så kort tid som möjligt.
Sätt ugnen på 175 grader och ställ in 6 minuter innan servering.
Koka pastan enligt förpackning, spola av och kyl ner.
Garnering.
Skiva 1/3 av paprikan tunt tunt tunt. Skär ner rödlöken i "båtar", strimla salladen. Lägg allt i en bunken, salta, peppra och häll på rödvinsvinägern och olivoljan, rör runt och servera.
Såsen.
Hacka resterande av löken, paprikan, chilin och vitlöken.
Fräs i kastrull, häll på grädden och creme freichen.
Låt koka i ca 5 min.
Tillsätt alla torra kryddor och rör runt. Salt&Peppar.
Häll upp pastan i en bunke, slå över den varma såsen och rör runt.
Servera medans det är varmt.
Mvh drinksnfood