Grym sommar marinad.

Grym marinad med smak av sommar.
Nöt, fläder, dill, öl, syra och hetta.
 
 
 
 

En riktigt klockren marinad som även fungerar till fisk, men kalv är det ultimata köttet tycker jag.
Smakerna för mig är hur jag skulle beskriva smaken av sommar, tack vare flädern och äpplet så får du en naturlig fräsch smak medans ölen och Madeira vinet tillsammans med chilin skapar en nötig, mäktig och het sammansättning.
 

Ingredienser : 2 port
 

1 citron
1 chili
1 dl öl (helst Alé)
1 kruka dill
1 msk Madeira vin
1 dl olivolja
0,5 dl flädersaft (koncentrerat)
2 vitlöksklyftor
Skal av 1 grönt äpple
400 g av antingen Entrecôte, Ryggbiff eller kalv.
 
Gör så här : 
 

Skär ner chilin, vitlöken, dillen och skalet ifrån äpplet.
Lägg ner i en bunke och häll på vinet, olivoljan, saften, pressa ur citronen och i med ölen.
Salta, peppra och blanda ordentligt.
Putsa köttet ifrån senor, behåll gärna kappa ifa möjligt. (detta ger köttet en mer fett rik smak)
Skär några tunna drag i kappan (som antingen äts eller tas bort vid servering).
I med köttet i bunken, blanda runt och häll över i en dubbel påse (dvs ta en påse och lägg i en annan påse).
Försök få ut så mycket luft som möjligt och knyt, Låt stå i minst 15 timmar.
 
Mvh drinknsnfood

Kommentera här: