Ugnsbakad Kummel med syltad ingefära, gurka och musselvelouté skum.
Kummel syltad ingefära, gurka och musselveloutéskum.
Serveras med kokt potatis.
Ingredienser : 4 port
4 st Kummelfilé (går lika bra med vilken vit fisk som helst)
1 Gurka
200 g ingefära
0,5 dl socker
Salt&peppar
1 dl grädde
3 dl mjölk
Lite färsk dill
600 g färskpotatis
1 dl mussel juice
1 charlottenlök
0,5 dl ättika eller vitvinsvinäger
Gör så här :
Börja med att skala och skära ner ingefäran i tunna skivor.
Lägg ingefäran i en kastrull med 1 dl vatten, 1 dl ättika och 0,5 dl socker. Koka tills ingefäran börjat mjukna, Ställ av och låt svalna.
Skär gurkan i ganska grova bitar (helst skalad).
Blanda i en bunken lite ingefära, gurkan, Salta&peppra, "plocka" dillkvistarna ifrån tjälken.
Sätt på potatisen och koka färdigt.
Såsen :
Hacka charlotten löken fint, Svetta i kastrull med lite smör (ej stekas, så löken får ej ta färg).
På med mussel juicen, på med grädde och mjölk.
Salta och peppra.
Vid servering så tar du en mixerstav och mixar precis vid ytan på såsen, på så sätt skapas ett skum. Med en sked serverar du bara skummet uppe på fisken.
Fisken :
Lägg på en ugnsplåt med lite olja i botten.
Plasta med plastfolié och kör i ugnen på 100 grader i 15-18 minuter (beroende på storlek).
Mvh drinksnfood