Rosmarin doftande pasta.
Rosmarin doftande pasta, med grillad Entrecôte och rökt bacon.
En lyxigare variant på en pasta Carbonara. Otroligt gott, mättande, bra mycket protein, även en lyxig känsla över sig men bäst av allt den är otroligt lätt och göra !
Ingredienser : 4 port
1 kruka rosmarin
100 g grovt riven Parmesanost.
1 halv gullök
1 pkt Bacon lätt rökt.
400 g Fettucino
Salt&Peppar
1 klyfta vitlök
1 halv rödchili
3 dl grädde
200g x 4 Entrecôte bitar
Gör så här :
Hacka löken, chilin och ca 5 plockade grenar av rosmarin, väldigt fint.
Dela baconet i små ca 1x1 cm bitar.
Koka Pastan tills den är nästan klar, det ska vara lite tuggmotstånd kvar. Kyl ner snabbt.
Fräs bacon tills det blivit knaprigt i en kastrull, häll på alla finhackade grönsaker. Blanda runt och "Svetta" i några sekunder.
Pressa ner vitlöken, slå på grädden och låt koka i ca 2,5 min. Stäng av och ta bort ifrån plattan.
Grilla köttet, ingen marinad, ingen olja, inget annat utan bara helt vanligt Salt&Peppar.
När köttet ligger på vila, så kokar du upp såsen tills första bubblorna kommer slå detta över pastan och blanda i nästan all parmesanost, spara lite till garnering.
Upp på tallrik, tranchera (Skär upp) gärna köttet och tryck lätt med papper så all "rinnande" saft inte hamnar i tallriken.
Mvh drinksnfood
skriven
Tack för receptet! Såg riktigt gott ut :D