Snabb marinerad kyckling och hemgjord potatissallad!
Kycklingklubba snabbt marinerad i chili, färsk oregano, ingefära och lime.
Serveras med en hemgjord potatissallad.
En otroligt lätt men ändå otroligt uppskattad rätt, hela härlig heten är att det är stora bitar i potatissalladen, potatis har fortfarande lite crunch så den blir aldrig "kletig". Kycklingen ger en härlig kompis och familj känsla "eftersom man måste äta kyckling klubba med händerna" !
Ingredienser : 4 port
4 st Kycklingklubbor
1 hel chili
2x2 cm ingefärsbit
3st stora bakpotatisar
1 dl olivolja
1 lime
1 kruka färsk oregano
3 dl cremé freiche (eller vill du göra det ännu enklare kan du ta en färdig milda med smak)
1st rödpaprika
Salt&Peppar
Gör så här :
Klubborna :
Börja med marinaden. Ta fram en bunke. Blanda i 1 dl olivolja, Salt&Peppar, hacka ingefäran och chilin i fina bitar och blanda ner. Pressa ner limen. Strimla hela Oregano krukan och häll ner. Ner med kyckling och vänd runt. Låt stå framme.
Potatissalladen :
Koka potatisen, koka den så att den inte är riktigt klar utan den ska ha lite tuggmotstånd i sig.
Kyl ner potatisen. Dela den i hälften, sedan skär du rakt över halvan i 1 cm tjocka skivor. Håll ihop skivorna och skär tvärsöver. Så att du får ungefär 1-2x1-2 cm tjocka bitar.
Ta fram en bunke och blanda i Cremé freichen, Salt&Peppar, 1 tsk Dijonsenap ifa du har bara få att få lite sting i den. Hacka ner 1 sida av den röda paprikan i fina bitar.
Ner med potatisen och blanda runt.
Smaka av så att det är tillräckligt salt, den röda paprikan ger lite sötma till vilket passar bra till den heta kycklingen men potatisen behöver mycket salt så smaka dig fram !
Nu är den klar bara att ställa in i kylen och tända grillen.
Grilla klubborna väldigt försiktigt för det finns inget värre än en torr kyckling. Ett litet tips för att få det så saftigt som möjligt är att när man tillagar kyckling så tillagar man den tills den "nästan" är klar, sedan kan man ha en ugn på 100 grader som man ställer in kycklingarna i 5-10 minuter (beroende på hur tjock kyckling del du har) och låter den "vila sig färdigt".
Bon apetit !
Mvh drinksnfood
skriven
Ser galet gott ut! :)