Fläder, valnöt, kokosmjölk och chili

Fläder, valnöt, kokosmjölk
och chili wok med kokt ris.
 
 
 
 

Ingredienser : 2 port
 

4st innerfilé av kyckling.
1 röd chili
1 morot
50 g valnötter
1 msk flädersaft 
2 dl kokosmjölk 
2 vitlöksklyftor 
2 dl långkornigt ris
 
Gör så här: 
 
Skala vivitlöksklyftorna, skiva moroten, skär ner kycklingen i små kuber ca 3x3 cm bitar.
Hacka chilin, vitlöken och valnötterna.
 
Sätt igång riset, följ anvisningarna på förpackningen.
 
Värm på en stekpanna med hög kant, stek på chilin, vitlöken och valnötterna utan olja eller smör.
Efter dom blivit riktigt rostade så slänger du på kycklingen och steker i ca 2 minuter så den får yta tillsammans med det rostade.
Häll sedan på kokosmjölken och låt koka i ca 6 minuter
 
Efter 6 minuter strör du ca 1 tsk vetemjöl över och rör runt. Låt koka i ca 4 minuter till.
Precis innan servering så häller du på 1 msk flädersaft rör runt.
Garnera gärna med något grönt då färgen på grytan är lite tråkig.
 
 Mvh drinksnfood 

Kommentera här: