hemgjord blodpudding.
Hemgjord blodpudding med
knaprigt bacon och rårörda lingon.
Ingredienser: 4 port
1 L grisblod
5 dl rågmjöl
0,5 dl mörk öl
4 dl socker
1 msk mald ingefära
1 msk mejram
2 rivna morötter
1 finhackad gullök
Ca 3 skivor bacon per person
200 g frysta lingon
Gör så här :
Börja med lingon, häll dem i en bunke och blanda i 3 dl socker och rör runt. Låt stå framme så dom tinar.
Blanda i en annan bunke alla ingredienser förutom rågmjölet.
När allt är blandat så skiktar du i allt mjöl. Blanda väl och häll i en smord form och baka av i ugnen på 175grader tills allt blivit fast.
Ta ut och låt svalna.
Skär sedan limpan i 1 cm skivor och stek på båda sidorna.
Servera med stekt bacon och dom rårörda lingonen som är färdiga så fort dom tinat.
Mvh drinksnfood