hemgjord blodpudding.

Hemgjord blodpudding med
knaprigt bacon och rårörda lingon.
 
 
 
 
 
Ingredienser: 4 port
 

1 L grisblod 
5 dl rågmjöl
0,5 dl mörk öl
4 dl socker 
1 msk mald ingefära 
1 msk mejram 
2 rivna morötter
1 finhackad gullök 
Ca 3 skivor bacon per person
200 g frysta lingon
 
Gör så här :
 
Börja med lingon, häll dem i en bunke och blanda i 3 dl socker och rör runt. Låt stå framme så dom tinar.
 
Blanda i en annan bunke alla ingredienser förutom rågmjölet. 
När allt är blandat så skiktar du i allt mjöl. Blanda väl och häll i en smord form och baka av i ugnen på 175grader tills allt blivit fast.
Ta ut och låt svalna.
Skär sedan limpan i 1 cm skivor och stek på båda sidorna.
Servera med stekt bacon och dom rårörda lingonen som är färdiga så fort dom tinat.
 
Mvh drinksnfood 
 
 

Kommentera här: