Hamburgare med västerbottenost kräm, stekt ägg.
Hamburgare med västerbottenost kräm, stekt ägg serveras med klyftad färskpotatis.
Ingredienser : 2 port
3 ägg
4 toast skivor
1 halvrödlök
200 g västerbottenost
400 g nötfärs
300 g färskpotatis
2 msk creme freiche
Salt&peppar
Gör så här :
Sätt ugnen på 220 grader.
Klyfta all potatis på hälften/hälften.
Salta , peppra och rippla lite olivolja över.
Kör i ugnen ca 15-20 min.
Häll upp nötfärsen i en bunke, knäck i 1 ägg och salt&peppar.
Blanda väl. Ha lite rinnande vatten och "skölj" händerna så dom är lite fuktiga, forma i en rullande rörelse hälften av färsen i händerna.
Platta till och stek ca 2-3 minuter på var sida.
Lägg på blåt och in i ugnen när det är ca 5 min kvar på potatisen.
Ta ut dom efter 5 minuter och häll på 75 g västerbottenost på vardera hamburgare. Låt vila i ca 2-3 minuter.
Skär upp dom grönsakerna du vill ha till, skölj sallad etc.
Blanda creme freichen med 50 g västerbotten ost, smaka av med salt&peppar.
toasta brödet antingen i ugnen eller i brödrost.
Stek äggen och sedan montera ihop hamburgaren.
Bästa ordningen tycker jag är :
Dressing, sallad, grönsaker, hamburgaren och ägg.
Mvh drinksnfood