Korvgryta med karamelliserade päron.

Korvgryta med karamelliserade päron

Serveras med ris och cremé freiche.






Ingredienser : 2 port


1 gullök

1 päron

300 g Falukorv

1 vitlöksklyfta

1/2 chili

1 msk creme freiche och till servering

1 tsk sambaloelek

salt&peppar

3 dl grädde


Med riset följer du enklast förpackningen (ett tips är att koka upp mängden vatten i vattenkokare så spar du tid).


Gör så här :


Skär Falukorven och gullöken i grova bitar.

Finhacka chilin och päronet.

Bryn allt i en högkantig sauteus (eller stekpanna).

Häll på sockret och stek tills allt socker börjat ta färg. 

Släng på 1 tsk sambaloelek och sedan grädden. Låt koka tills grädden har tjocknat.

Servera med en sked creme freiche och någon härlig ört.


Mvh drinksnfood



Kommentera här: