Korvgryta med karamelliserade päron.
Korvgryta med karamelliserade päron
Serveras med ris och cremé freiche.
Ingredienser : 2 port
1 gullök
1 päron
300 g Falukorv
1 vitlöksklyfta
1/2 chili
1 msk creme freiche och till servering
1 tsk sambaloelek
salt&peppar
3 dl grädde
Med riset följer du enklast förpackningen (ett tips är att koka upp mängden vatten i vattenkokare så spar du tid).
Gör så här :
Skär Falukorven och gullöken i grova bitar.
Finhacka chilin och päronet.
Bryn allt i en högkantig sauteus (eller stekpanna).
Häll på sockret och stek tills allt socker börjat ta färg.
Släng på 1 tsk sambaloelek och sedan grädden. Låt koka tills grädden har tjocknat.
Servera med en sked creme freiche och någon härlig ört.
Mvh drinksnfood