Vintergryta på högrev.
Vintergryta på högrev.
Ingredienser : 4 port
10 champinjoner
2 gullök
400 g högrev (antingen hel eller i bitar)
1 paprika
100 g strimlad purjolök
2 vitlökar
2 msk chilisås
1 kalvbuljongs tärning
Salt&peppar
5 medelstora potatisar
1 chili
1 msk spiskummin
1 msk paprika pulver
3 lagerblad
Gör så här :
Dela champinjonerna på 4 bitar d.v.s "kvarta" dom.
Skala, skär löken och paprika i rätt grova bitar.
Finhacka chilin.
Strimla högreven i ca 2 cm tjocka strimlor.
Stek på köttet, löken och paprika tills dom fått fin färg.
Pressa i vitlöken, tillsätt den strimlade purjolöken.
Skär ner potatisen i lika stora bitar som paprikan och löken.
Häll på ca 2 L vatten, lägg i kalvbuljongen, ner med chilisåsen.
I med alla kryddor samt Salt&peppar. Låt allt koka i ca 20-40 minuter. Köttet ska vara mört och potatisen klar. Servera med en sked cremé freiche och gärna nybakt bröd.
Mvh drinksnfood
skriven
Gott!