Enkel, nyttig och billig kycklingsallad.
Enkel, nyttig och billig kycklingsallad.
Med ett glas vitvin eller en ljus öl är denna rätt underbar nu när solen tittar fram.
Ingredienser : 4 port
1 knippe sparris. (kosta på och prova vitsparris nu när det snart är säsong för det)
1 rödlök
125 g bacon (ett pkt på ica)
800 g kyckling innerfilé
1 fänkål
2 påsar färdig skuren sallad mix (för att spara tid annars välj och vraka på olika sallader)
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
Salt&Peppar
3 kvistomater
Gör så här :
Börja med att skära bacon i små bitar. Stek väldig hårt och häll av på en tallrik med papper på.
Detta gör att vi blir av med allt fett och baconet blir krispigare.
Stek kycklingen i samma stekpanna som baconet, så smaken av fläsket sitter kvar. Ställ av på sidan.
Blanchera sparrisen i kokande vatten i ca 3 minuter och kyl ner snabbt. (tänk på att salta och smöra det kokande vattnet).
Häll i olivoljan i en liten skål. Smaka upp med salt och peppar (blandar du kryddorna med oljan först, minskar chansen att alla kryddor hamnar i botten). Häll i rödvinsvinägern och rör runt.
Häll i den färdiga sallads mixen i en bunke, skär ner rödlöken i fina strimlor och blanda i.
Skiva upp fänkålen (väldigt tunt) och lägg i is vatten ca 5 minuter (detta gör att den blir krispigare).
Vid servering så häller du i lite utav vinegretten bland salladsmixen och rödlöken. Försök lägg upp med "volym) på tallriken.
Strö runt alla andra grönsaker och kycklingen, sist baconet. (om man vill göra det lite mer "onyttigt" kan man även skiva upp lite parmesan ost).
Rippla över lite vinegrette, salta och peppra. Servera med något sötare vitvin typ Riesling.
Mvh drinksnfood
skriven
Gott!