Variant på pulled pork med potatisgratäng.
Variant på pulled pork med potatisgratäng
med en paprika sky.
Ingredienser : 4 port
1 rödpaprika
4 fläskottleter
2 gullökar
1 vitlök
400 g fast potatis
1 kruka färsk timjan
1 kalvbuljong tärning
1 chili
4 lagerblad
2 msk paprika pulver
2 tsk tomatpuré
1 dl rödvin
3 dl vatten
3 dl grädde
3 dl cremé freiche
Salt&Peppar
Gör så här :
Börja med att stek fläskottleterna hårt på båda sidorna i en varm stekpanna.
Kör sedan in dom i ugnen på 75'C i ca 3-4 timmar (dom ska upp i en kärntempratur på 72'C)
Skiva potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor, skiva ena löken i "båtar".
Blanda i en kastrull med all grädde, cremé freiche samt pressa i vitlöken, Salta och Peppra ganska mycket (då potatis i sig är ganska smaklöst).
Koka tills potatisen börjat mjukna. Grädda av i ugnen på ca 220'C tills gratängen fått färg.
Hacka ner 1 lök, halva krukan timjan. paprikan och chilin i ganska grova bitar.
Fräs detta i en ganska bred kastrull tills allt mjuknat, kasta ner tomatpurén och stek ca 2 minuter till.
Slå på vattnet, resten av timjanen, alla kryddor (dvs paprika, lagerblad, buljong tärningen samt salt&peppar).
Häll sedan i rödvinet och låt koka ner tills hälften har reducerats bort.
Sila ner i en mindre kastrull, slå på 0.5 dl rödvin till och låt koka ihop.
Obs köttet behöver ej skäras upp eller vara extremt varmt. Gratängen och såsen värmer upp tillräckligt.
Mvh drinksnfood
skriven
Skulle du kunna laga något veganskt ? skulle uppskattas :)