0 Läs mer >>
Hemgjord blodpudding med
knaprigt bacon och rårörda lingon.
 
 
 
 
 
Ingredienser: 4 port
 

1 L grisblod 
5 dl rågmjöl
0,5 dl mörk öl
4 dl socker 
1 msk mald ingefära 
1 msk mejram 
2 rivna morötter
1 finhackad gullök 
Ca 3 skivor bacon per person
200 g frysta lingon
 
Gör så här :
 
Börja med lingon, häll dem i en bunke och blanda i 3 dl socker och rör runt. Låt stå framme så dom tinar.
 
Blanda i en annan bunke alla ingredienser förutom rågmjölet. 
När allt är blandat så skiktar du i allt mjöl. Blanda väl och häll i en smord form och baka av i ugnen på 175grader tills allt blivit fast.
Ta ut och låt svalna.
Skär sedan limpan i 1 cm skivor och stek på båda sidorna.
Servera med stekt bacon och dom rårörda lingonen som är färdiga så fort dom tinat.
 
Mvh drinksnfood 
 
 

hemgjord blodpudding.

0 Läs mer >>
Fläder, valnöt, kokosmjölk
och chili wok med kokt ris.
 
 
 
 

Ingredienser : 2 port
 

4st innerfilé av kyckling.
1 röd chili
1 morot
50 g valnötter
1 msk flädersaft 
2 dl kokosmjölk 
2 vitlöksklyftor 
2 dl långkornigt ris
 
Gör så här: 
 
Skala vivitlöksklyftorna, skiva moroten, skär ner kycklingen i små kuber ca 3x3 cm bitar.
Hacka chilin, vitlöken och valnötterna.
 
Sätt igång riset, följ anvisningarna på förpackningen.
 
Värm på en stekpanna med hög kant, stek på chilin, vitlöken och valnötterna utan olja eller smör.
Efter dom blivit riktigt rostade så slänger du på kycklingen och steker i ca 2 minuter så den får yta tillsammans med det rostade.
Häll sedan på kokosmjölken och låt koka i ca 6 minuter
 
Efter 6 minuter strör du ca 1 tsk vetemjöl över och rör runt. Låt koka i ca 4 minuter till.
Precis innan servering så häller du på 1 msk flädersaft rör runt.
Garnera gärna med något grönt då färgen på grytan är lite tråkig.
 
 Mvh drinksnfood 

Fläder, valnöt, kokos...