Variant på pulled pork med potatisgratäng
med en paprika sky.
Ingredienser : 4 port
1 rödpaprika
4 fläskottleter
2 gullökar
1 vitlök
400 g fast potatis
1 kruka färsk timjan
1 kalvbuljong tärning
1 chili
4 lagerblad
2 msk paprika pulver
2 tsk tomatpuré
1 dl rödvin
3 dl vatten
3 dl grädde
3 dl cremé freiche
Salt&Peppar
Gör så här :
Börja med att stek fläskottleterna hårt på båda sidorna i en varm stekpanna.
Kör sedan in dom i ugnen på 75'C i ca 3-4 timmar (dom ska upp i en kärntempratur på 72'C)
Skiva potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor, skiva ena löken i "båtar".
Blanda i en kastrull med all grädde, cremé freiche samt pressa i vitlöken, Salta och Peppra ganska mycket (då potatis i sig är ganska smaklöst).
Koka tills potatisen börjat mjukna. Grädda av i ugnen på ca 220'C tills gratängen fått färg.
Hacka ner 1 lök, halva krukan timjan. paprikan och chilin i ganska grova bitar.
Fräs detta i en ganska bred kastrull tills allt mjuknat, kasta ner tomatpurén och stek ca 2 minuter till.
Slå på vattnet, resten av timjanen, alla kryddor (dvs paprika, lagerblad, buljong tärningen samt salt&peppar).
Häll sedan i rödvinet och låt koka ner tills hälften har reducerats bort.
Sila ner i en mindre kastrull, slå på 0.5 dl rödvin till och låt koka ihop.
Obs köttet behöver ej skäras upp eller vara extremt varmt. Gratängen och såsen värmer upp tillräckligt.
Mvh drinksnfood